Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuws van Historische Vereniging De Elf Marken

GORSSEL – Zaterdag 1 september houdt de Historische Vereniging De Elf Marken een Open Huis in het Tramstation. Er is op het perron een nieuwe expositie van de textielkunstenaarsgroep Zootex ingericht en in de presentatieruimte wordt in het kader van de dorpenreeks aandacht geschonken aan Harfsen.De dialezing ‘drieluik Harfsen’ uit 2006 is overgezet naar PowerPoint en de inleider van destijds, Arjan Meijerink, zal ook nu toelichting bij de plaatjes geven. Hierbij laat Arjan aan de hand van foto’s, die in drie verschillende jaren van dezelfde plek genomen zijn, de vele veranderingen in Harfsen zien. Voor zowel diegenen die destijds de lezing gemist hebben als voor de nieuwe inwoners van Harfsen is deze presentatie een absolute aanrader.

Zeer de moeite waard is ook bezichtiging van het werk van de textielgroep Zootex. Zootex is een groep van negen textielkunstenaars. Zij geven in hun werk uiting aan hun individuele inspiratie op het gebied van de beeldende kunst. Met een textielcomponent, waarbij textiel zeer ruim kan worden opgevat. Zootex bestaat al 10 jaar en werkt volgens een jaarthema. De groep komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen, waarbij de leden elkaar kunnen inspireren, motiveren en werk bekritiseren. Tijdens de bijeenkomsten experimenteren zij ook met nieuwe technieken en maken elkaar attent op nieuwe materialen. De eerste bijeenkomst in het jaar, die plaatsvindt in bijvoorbeeld een museum, natuurpark of dierentuin(daar komt de naam Zootex vandaan) heeft tot doel inspiratie op te doen over het nieuw gekozen thema. Daarna gaat iedereen aan de slag. Door de grote verscheidenheid aan materialen en technieken en uiteraard de individuele aanpak van iedere kunstenaar ontstaan zeer uiteen lopende werken.

Het Tramstation is aanstaande zaterdag 1 september van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Van zowel de kunstenaarsgroep als van de Historische Vereniging zullen leden aanwezig zijn.

Behalve aanstaande zaterdag is de expositie ook nog te zien op de reguliere openingstijden van het Tramstation te zien, dus tot 25 september op elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Exposities zijn van buitenaf permanent te zien. Enkele van de kunstenaars zijn, behalve aanstaande zaterdag, ook nog op een aantal andere dagen tijdens de openingstijden van het Tramstation aanwezig.

Zie ook www.zoo-textielkunst.nl

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.