Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Open tuindagen Lewisia and Rhodohypoxis World

GORSSEL – Een tuin die zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling mag verheugen, is de alpiene tuin van Annie en Ap Peppelenbos. Zij nodigen u uit voor deze open tuin dagen op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni om te genieten van de vele plantensoorten.Deze twee dagen zijn de Rhodohypoxis het centrale thema van de open tuin dagen. Deze plant kleurt de hele zomer het terras maar kan ook goed in de tuin. In juni staan ze in volle bloei de planten bloeien dan door tot half augustus, dus twee en halve maand bloei. Er staan meer 80 soorten waaronder diverse nieuwe cultivars (soorten). Op het terras heeft men een aantal showpotten staan.

Ook in de alpiene tuin is nog veel te zien en te genieten. Een middelgrote rotstuin met vele biotopen en verhogingen tot anderhalve meter hoogte. Een beekloop van hoger gedeelte mond uit in de natuurlijke vijver. Planten als Leontopodium (Edelweiss), Dianthus, Saxifraga, Lewisia en Delsperma staan nu in bloei.

U hebt de mogelijkheid plant te kopen van moeilijke tot eenvoudige alpieneplanten voor de tuinliefhebbers, die uitstekend in de gewone tuin op een zonnige plaats kunnen staan.

Zij vertellen u graag wat meer over hun tuin en hobby, maar u kunt ook even een gezellig praatje te maken met andere tuinliefhebbers.

De tuin is gelegen aan het Acaciaplein 29, 7213 WL, Gorssel.

Openingstijden beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is zoals altijd gratis.

Dit is de laatste open tuin dag van dit jaar. Wel kunt u de tuin tot 30 september op afspraak bezoeken; ga dan even naar www.lewisiatuin.nl Daar vindt u de informatie die u zoekt.