Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Open tuindagen Lewisia and Rhodohypoxis World

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos

GORSSEL – Een tuin die zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling mag verheugen is de alpienetuin Lewisia and Rhodohypoxis World in Gorssel. In de voortuin van de tussenwoning krijgt men al een voorproefje van wat men achter het huis te zien krijgt; een middelgrote mooi glooiende rotstuin van 300 vierkante meter met hoogte verschillen tot andere halve meter boven vijverniveau.

Om dit te realiseren is er van diverse steensoorten maar liefst 20 ton in de tuin verwerkt. De inrichting bestaat uit een verhoogd gedeelte achter in de rotstuin waar vanaf een beekloop uitmondt in de vijver. Ook is er een moerasgedeelte, een veenbed en een verhoogd bed. Langs het terras staan diverse zeer bijzondere alpiene, aangeplant tussen en in tufsteen. Achter in de tuin is een tufwand begroeid met zeer bijzonder planten. Een Lewisiawand opgebouwd met flagstone is de blikvanger van deze alpiene tuin. Elk vrij uurtje wordt door Ap en Annie besteed aan de tuin en aan het zelf kweken van de planten. Denk daarbij aan Lewisia, Primula, o.a. auricula en allionii, Iris en Rhodohypoxis. De laatste is tegenwoordig een heel populaire terrasplant. Alles wordt op een natuurlijke wijze gekweekt d.m.v. scheuren of zaaien. Dus geen verwarmde kas, de natuur moet zijn werk doen. Dit levert de mooiste en sterkste planten op.

Het doel van Annie en Ap is om tijd voor de bezoekers te nemen en ze van goed advies te voorzien.

 

Open tuindagen in 2016

De tuin is in het voorjaar op zijn mooist en daarom bent u op de volgende data van harte welkom: zaterdag 14 mei en zondag 15 mei (Eerste Pinksterdag). U vindt de tuin aan het Acaciaplein 29, 7213WL in Gorssel.

Openingstijden van 10.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze dagen bent u op afspraak ook welkom. De alpienetuin en hobbykwekerij van Annie en Ap Peppelenbos is zeker een bezoekje waard. Zie ook www.lewisiatuin.nl