Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ouderen samen brengen in Gorssel, een sociaal project van het Gorssels Broodmandje

 

Willeke Stegeman

Willeke Stegeman

GORSSEL – “Vanuit de ervaringen in mijn werk als voedingsassistente in het ziekenhuis, zie ik dat oudere mensen vaak vereenzamen. Veel gesprekken gaan over het wegvallen van contacten”, vertelt Willeke Stegeman.

De vergrijzing in de maatschappij is duidelijk zichtbaar. Iemand van 90 jaar is geen uitzondering meer. Doordat ook de gezondheid afneemt komen deze mensen vaak in een isolement. Willeke: “Dit sociale isolement wordt een steeds groter probleem. Eén op de vijf ouderen komt niet meer buiten. Om deze mensen weer de gezelligheid te laten ervaren heeft het Gorssels Broodmandje een project gestart in samenwerking met de Zorgtuin. Ik werk vanuit mijn hart, mijn doel is om de ouderen een gezellige middag te bezorgen in een sfeervolle omgeving met een gezonde lunch. De prachtige zorgtuin staat volop in bloei, ruik weer de geuren van de bloemen en kruiden, de vogels fluiten, dit alles dichtbij de IJssel. We starten met een heerlijke lunch, bestaande uit een kopje huisgemaakte soep, verse salade, verschillende soorten brood, kaas, vleeswaren, zoet beleg en roomboter. Eén portie fruit. Koffie en thee. De tafel wordt sfeervol gedekt in de stijl van vroeger. Afhankelijk van het weer kan dit binnen of buiten. Ontmoet nieuwe mensen en geniet gezamenlijk van de lunch. Laat u heerlijk verwennen. De zorgtuin is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aansluitend is er een rondleiding door de zorgtuin.”

Om de kosten te dekken wordt er een vergoeding gevraagd van € 9,95 p.p. voor de lunch inclusief rondleiding. De volgende data zijn beschikbaar 22 en 29 juni, 6 en 13 juli. Aanvang 12.00 uur. Max. 10 personen per keer.

U kunt zich opgeven voor deze gezellige middag bij het Gorssels Broodmandje. Tel. 06-25058983 of info@hetgorsselbroodmandje.nl Website www.hetgorsselsbroodmandje.nl