Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prachtig weer en goede organisatie plezieren

970 deelnemers van de

29e Heideveldtoertocht

Prachtig weer

GORSSEL – Het prachtige herfstweer lokte zondag 1 november 970 mountainbikers en cyclocrossers naar de 29e Heideveldtoertocht. De Heideveldtoertocht is in de afgelopen jaren de best bezochte tocht van de WielerToerClub Gorssel en dit jaar is geen uitzondering.

Na afloop ontving de organisatie van vele deelnemers complimenten over de wijze waarop route was uitgezet en de inzet van de verkeersregelaars. Een grote blijk van waardering voor de jarenlange inzet van vrijwilligers en een bevestiging dat de titel “NTFU Klassieker” ook dit jaar weer verdiend is.

Het parcours van de Heideveldtoertocht loopt door de prachtige omgeving van Gorssel, Joppe, Almen en Harfsen. WTC Gorssel maakt daarbij goede afspraken met landeigenaren, zodat eenmaal per jaar over deze prachtige stukken natuur gereden kan worden. WTC Gorssel hoopt dat landeigenaren dit blijven toestaan in de toekomst. Belangrijk daarbij is dat alle mountainbikers buiten de georganiseerde toertochten om geen gebruik maken van deze paden.

Een andere uitdaging voor de organisatie is het veilig organiseren van de toertocht. De bijna 1.000 deelnemers kruisen verkeerswegen en spoorwegen, waarbij beide niet geregeld zijn. Daarom zet de organisatie verkeersregelaars in. Voor het eerst dit jaar zijn er ook verkeersregelaars bij de onbewaakte spoorwegovergang ingezet. Met behulp van een lint en drie verkeersregelaars is de spoorwegovergang tijdelijk ‘bewaakt’ gemaakt. De organisatie heeft verder tijdens de toertocht diverse rijders met kleine of grotere materiaalpech geholpen of terug naar de start gebracht.

WTC Gorssel kijkt tevreden terug op deze 29e editie van de Heideveldtoertocht en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende toertochten. De eerstvolgende tocht is de Midwinterveldtoertocht die op zondag 7 februari 2016 wordt verreden.

Meer informatie over WTC Gorssel en een fotoreportage van de Heideveldtoertocht zijn te vinden op www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel.