Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Regen deert MTB’ers en racefietsers niet tijdens

Omloop van Gorssel

Regen deert MTB

GORSSEL – Zondag 16 augustus telde WTC Gorssel 550 deelnemers bij de Omloop van Gorssel. Gezien het weer van deze zondag een uitzonderlijk hoog aantal! Circa 400 MTB’ers en 150 racefietsers trotseerden de regen. MTB’ers kwamen onder de modder moe maar voldaan terug bij StayOkay De Kleine Haar, racefietsers waren vooral doorweekt – maar bij niemand een wanklank!

De start was, net als de voorgaande jaren, bij StayOkay in Kring van Dorth / Gorssel. Hier kon gekozen worden uit vier afstanden; 28 en 45 km voor MTB en 60 en 100 km voor de racefiets. Daarnaast werd er, mede dankzij sponsoring van de Rabobank, een MTB clinic voor de jeugd en de dames gehouden.

In totaal kregen tien dames en zes jeugd-MTB-helden instructie van een team onder leiding van oud mountainbike bondscoach Jan Weevers. Volgens Sander Palm, namens WTC Gorssel een van de instructeurs, hebben alle deelnemers aan de clinic zeer veel bijgeleerd. Na eerst een heel aantal oefeningen op het terrein van de StayOkay, waarbij onder andere al rijdend een bidon op de grond gezet moest worden (en een ronde later weer opgepakt!) werd afsluitend een deel van de MTB route gefietst.

Dit MTB parcours komt tot stand door samenwerking tussen WTC Gorssel en landeigenaren – die vaak eenmaal per jaar toestaan dat er over hun terrein wordt gereden. “Het is daarbij heel belangrijk dat een ieder zich realiseert dat buiten georganiseerde tochten om alleen over vaste MTB-routes mag worden gereden”, aldus Ronald Hesseling, namens WTC Gorssel hoofd van de organisatie van de Omloop.

Na afloop ontving de organisatie van vele deelnemers complimenten over de wijze waarop zowel de race- als MTB-routes zijn uitgezet. Een grote blijk van waardering voor de jarenlange inzet van vrijwilligers en een bevestiging dat de titel “NTFU Klassieker” ook dit jaar weer verdiend is.

WTC Gorssel kijkt tevreden terug op deze 31e editie van de Omloop van Gorssel en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende toertochten. De eerstvolgende tocht is de Heideveldtoertocht die op 1 november 2015 wordt verreden.