Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rijvereniging Semper Fidelis Gorssel houdt Regiokampioenschappen Eventing

GORSSEL – Voor velen is de zomervakantie achter de rug, maar voor de paardensportliefhebber maakt de komst van de maand september veel goed: in deze maand wordt namelijk traditiegetrouw de SGW (samengestelde wedstrijd/ Eventing) gehouden door rijvereniging Semper Fidelis. Een spectaculair en gezellig hippisch evenement dat op zaterdag 9 en zondag 10 september in de prachtige Gorsselse bossen zal plaatsvinden. Het evenement kent dit jaar zijn 33e editie en heeft daarbij een extra tintje: Semper Fidelis werd door Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS) gevraagd om de Regiokampioenschappen Eventing – provincies Gelderland, Utrecht, Flevoland – te organiseren. Een eer om te mogen doen en het bestuur gaf dus met heel veel plezier een positief antwoord.In totaal zullen op beide dagen zo’n 360 ruiters (niet alleen uit eigen omgeving, maar ook uit het gehele land) met hun paarden of pony’s deelnemen aan de wedstrijd die uit drie onderdelen bestaat. Als de dressuurproef en het springparcours met voldoende bekwaamheid zijn afgelegd, mag de combinatie aan de cross beginnen. En dat is voor velen natuurlijk het onderdeel waarvoor ze écht gekomen zijn! Een zorgvuldig uitgezet parcours leidt door het prachtige en afwisselende landschap van bossen en landerijen, waarbij ruiter en paard onderweg zo’n 14 tot 19 spectaculaire hindernissen moeten springen (het aantal hangt af van de klasse die verreden wordt). Deze hindernissen zijn in de afgelopen maanden op vele avonden en zaterdagen door een trouwe groep enthousiaste vrijwilligers met veel verstand van zaken gebouwd. Een grote hoeveelheid extra hout en decoratiemateriaal voor deze hindernissen werd spontaan door een aantal particulieren in de regio aangeboden. De vereniging heeft hier uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt! Met het oog op dierenwelzijn, wordt een aantal brede sprongen voorzien van zogenaamde ‘breekbomen’; de bovenste balk van zo’n sprong is dan niet van hout gemaakt, maar van karton met een kunststoflaag, zodat deze gemakkelijk breekt als een paard ertegen aan of op zou springen. Maar liefst 10 sprongen worden met deze kunststof balken uitgevoerd. Tevens vindt er in het kader van dierenwelzijn zowel vóór als na de cross een veterinaire keuring plaats.

Niet alleen deelnemers komen graag naar Gorssel, ook juryleden komen er graag. Natuurlijk trekt deze cross vele toeschouwers uit de wijde omgeving. En niet zonder reden! Meer dan 100 vrijwilligers zorgen er – samen met alle deelnemers – voor dat het event een feest is om mee te maken! Te beginnen uiteraard met de wandeling door de mooie bossen met de bijzondere hindernissen. De waterbakhindernis is daarbij een echte ‘must-see’, meestal zeer spectaculair! Bij de waterbak kunt u tevens terecht voor een hapje en een drankje. Dat geldt uiteraard ook voor het manegecomplex van de rijvereniging, dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een gezellig en levendig strodorp, waarbij op zondag ook nog gezorgd wordt voor een muzikale omlijsting. Last but not least: de entree voor het gehele evenement is gratis. Dit kan Semper Fidelis alleen realiseren door de fantastische ondersteuning van sponsoren, grondeigenaren, veterinaire en medische diensten en alle andere vrijwilligers (zowel vanuit onze vereniging als daarbuiten) die de vereniging deze dagen belangeloos ondersteunen.

 

Unieke rondleiding

Om u als toeschouwer meer inzicht en achtergrondinformatie te geven met betrekking tot dit bijzondere hippische festijn, geeft de wedstrijdorganisatie u de unieke gelegenheid om op zondag 10 september een deel van de cross te lopen onder professionele begeleiding. Geïnteresseerd? U kunt zich op zondag om 11.30 uur in het strodorp melden voor deze interessante crossloop die ongeveer een uur in beslag zal nemen. Ook aan deze rondleiding zijn geen kosten verbonden.

 

Wedstrijdschema regionale kampioenschappen:

Zaterdag 9 september

Kampioenschappen paarden klassen L t/m M.

Kampioenschappen pony’s klassen B t/m Z.

 

Zondag 10 september

Kampioenschappen paarden klasse B.

 

Men hoopt op een dag met mooi weer, gezelligheid, sportieve prestaties en veel bezoekers! Ook honden zijn van harte welkom, mits aangelijnd. Dringend verzoek: blijft u tijdens het lopen van de cross op de afgezette paden. Wanneer het fluitje van de hindernisrechter klinkt, gaat u dan zo snel mogelijk aan de kant omdat er dan een combinatie de hindernis nadert.

Locatie: Rijvereniging Semper Fidelis – Amelterweg 6a – Gorssel