Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sinterklaas in Gorssel

GORSSEL – De voorbereidingen voor een warm welkom in Gorssel voor Sinterklaas verlopen voorspoedig. Maar gaat het ook goed met Sinterklaas? Het gerucht dat hij problemen heeft met zijn ogen, is zorgelijk. Zeker nu kinderen in Gorssel vreemde cadeautjes in hun schoenen krijgen.

Een korte rondvraag leverde al het volgende op: één sok, een kapotte hamer en een beurse peer. Dat zijn toch geen normale schoencadeautjes? Het maakt, dat men een beetje bezorgd is, maar ook nieuwsgierig. Waar zal Sint de kinderen op 5 december mee gaan verrassen?Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op dinsdag 5 december Sinterklaas met de J.A. de Vullerschool op te komen halen. Hoe meer mensen hoe meer vreugd, maar men verzoekt u om achter de stoet van kinderen aan te sluiten. Op die manier is goed overzicht mogelijk.

Om 8.30 uur vertrekken de leerlingen van de J.A. de Vullerschool (Veldhofstraat) richting de IJssel. De stoet loopt via de Hoofdstraat, de Esdoornlaan, de Molenweg en ter hoogte van de Elfuursweg wordt de Deventerweg overgestoken. Via de Veerweg vervolgt men de route naar de Veerstoep. Rond 9.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan bij de Veerstoep. Met Sinterklaas voorop gaat de stoet via de eerder genoemde route terug naar de Hoofdstraat. Rond 10.00 uur zal de Sint op het plein bij Den Oldenhof aankomen. Daar wordt hij toegezongen en er is verrassende pietengekkigheid. Tegen half elf gaan de kinderen van de Vullerschool terug naar school, waar hun Sinterklaasfeest wordt voortgezet.