Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sportieve strijd clubkampioenschappen Rijvereniging Semper Fidelis

GORSSEL – Rijvereniging en Ponyclub Semper Fidelis kijkt terug op uitermate gezellige en sportieve Clubkampioenschappen op 17 april.

Jong en oud streden afgelopen Tweede Paasdag om de felbegeerde titel ‘Clubkampioen 2017’. Onder aanmoediging van een groot publiek bestaande uit medeclubleden, familie, bekenden en andere paardensportliefhebbers streed een groot aantal pony- en paardenleden samen met hun trouwe viervoeter om de beker. Om de titel te kunnen veroveren moest de combinatie twee dressuurproeven verrijden en twee springparcoursen afleggen. Elk op hun eigen niveau qua dressuur en springen. Degene die over die vier onderdelen gemiddeld de beste score behaalde, sleepte de titel in de wacht.

Na een stevige strijd kwamen als winnaars uit de bus:

Bij de pony’s: Marieke Koerhuis met Orchids’s Orion (L2 dressuur/ M springen).

Bij de paarden : Casper Franken met Annabelle (B dressuur/ B springen).

Voor Marieke en Orchid’s Orion was het een prolongatie van hun titel. Knappe prestatie! Voor Casper en Annabelle was het ook een heel knappe prestatie omdat het paard een tijd uit de running was geweest na een zeer zware blessure. Beide ruiters (en paarden) werden uiteraard flink in het zonnetje gezet!

Ook waren er nog prijzen te vergeven in de afzonderlijke onderdelen. De volgende combinaties behaalden daarbij de eerste prijs:

Dressuur pony’s: 1e proef Mette de Jong met Reggae (klasse B); 2e proef Marieke Koerhuis met Orchids’s Orion (klasse L2).

Springen pony’s BB: beide manches Emmeke Schreuder met Diego.

Springen pony’s: beide manches Marieke Koerhuis met Orchids’s Orion (klasse M).

Dressuur paarden: 1e proef Agerta Bokking met Troye (klasse Z2); 2e proef Casper Franken met Annabelle (klasse B).

Springen paarden: 1e manche Suzan Wevers met Lacor (klasse B) 2e manche Lena Boschloo met Henk (klasse B).

Alle prijswinnaars kregen mooie extra prijzen, ter beschikking gesteld door de sponsoren.

Tussen de dressuur in de ochtend en het springen in de middag was er een gezellige Paaslunch bereid. In de middag was er nog een hilarisch spelelement toegevoegd aan het programma: ruiters en amazones moesten – gezeten op hun paard/ pony – een slalom parcours afleggen waarbij een ei op een lepel heelhuids naar de finish gebracht moest worden. Een heuse Paashaas (Henk Stegeman) nam daar het ei persoonlijk in ontvangst.

Al met al was het een feestelijke en gezellige dag met mooie sportieve prestaties.