Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Staal in het Tramstation

GORSSEL – Tot 15 januari is in het tramstation te Gorssel een fotoreportage te zien van de hand van de Almense fotograaf Geert de Groot. De afgelopen twee en half jaar heeft hij de bouw van Museum STAAL in Almen met zijn camera gevolgd.De eerste foto’s stammen van augustus 2015. Dit is het moment net voordat men begon met de sloop van het pand, waar tot enkele jaren daarvoor de mosterdmakerij van Chris Boesveld en slijterij van Jan Boesveld nog gevestigd waren.

Gedurende het bouwproces was De Groot regelmatig te vinden op deze locatie om alle ontwikkelingen vast te leggen. De serie toont de verschillende stadia en eindigt letterlijk met een zwarte pagina; een foto die hij maakte op 1 december, de dag voor de officiële opening, nadat een onverlaat de nacht ervoor een ruit bij het museum had ingeslagen en geprobeerd had brand te stichten.

Vanwege deze brandstichting zal de opening nog even op zich laten wachten en waarschijnlijk medio 2018 plaatsvinden. Tot die tijd zal Geert er nog menigmaal rondlopen om zijn serie compleet te maken.

 

Openingstijden

Het tramstation is iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Tussen kerst en Nieuwjaar is het tramstation gesloten. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.