Stayokay Gorssel heropent deuren in iconisch Noors jachthuis

Comeback in authentiek, maar modern jasje na complete renovatie

GORSSEL – Op vrijdag 10 mei heropent Stayokay Gorssel na een complete renovatie officieel zijn deuren. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay de band met de lokale gemeenschap versterken en een fijne ‘huiskamer in de Achterhoek’ bieden.Stayokay nodigt dan ook alle buurtbewoners en overige geïnteresseerden uit zich aan te melden voor het evenement op 10 mei (17.30 uur) en de sfeer in het vernieuwde hostel zelf te ervaren.

 

Karakter

Het pand is sfeervol en duurzaam verbouwd met behoud van de karakteristieke elementen. Hostelmanager Bob Ermens: “Na deze renovatie zijn we zeker toekomstbestendig, zowel voor de nieuwe generatie reizigers als buurtbewoners. Mooist vind ik dat het karakter van het oude jachthuis – ooit geschonken door de Noorse Koning en nu een rijksmonument – meer dan ooit zichtbaar is. Alles komt samen: de oorsprong, het nu, de ongedwongen sfeer en de mensen: jong, oud, reizigers en locals.”

 

Faciliteiten

Het hostel aan de Dortherweg 34 heeft een sfeervolle bar, restaurant met openhaard, zit- en speelkamer, zonnige serre, een grote tuin rondom met terras en een speeltuin voor de kleinsten. Voor gasten die willen overnachten, biedt Stayokay Gorssel 120 slaapplaatsen, verdeeld over 20 (privé)kamers met eigen sanitair, zespersoons Noorse stuga’s en vier Wikkelhouses: duurzame tiny houses van karton. Ook zijn er drievergaderruimtes en is het hostel geliefd als feest- en bruiloftslocatie.

 

Sociaal en duurzaam

Stayokay heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Bij het herinrichten van het hostel is waar mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen. Zo zijn de vintage stoelen uit de jaren 60 voorzien van een jachtprint, zijn de tegels in de douche cradle-to-cradle en kun je slapen in duurzame Wikkelhouses van karton. De medewerkers werken in gerecyclede bedrijfskleding en in het restaurant zijn verantwoorde, biologische producten verkrijgbaar. Ook gasten worden betrokken: door ze te vragen korter te douchen en afval te scheiden bijvoorbeeld.

 

Mengtafel

De feestelijke opening van Stayokay Gorssel op 10 mei valt samen met het 90-jarig bestaan van Stayokay. Zo lang ontvangt Stayokay al gasten die graag samen een onvergetelijke tijd beleven. De opening zal dan ook gevierd worden met een zeer passend evenement: De Mengtafel, een avond om nieuwe mensen te ontmoeten en boeiende gesprekken te voeren aan lange tafels met heerlijk eten en drinken. De Mengtafel vindt bij mooi weer plaats in de tuin van het hostel. Een kaartje om aan te schuiven bij het 3-gangen diner kost € 18,50 en daarvan gaat ook een bedrag naar het Stay4all fonds. Dit fonds verzorgt schoolkampen voor kinderen van ouders die dat niet kunnen betalen.

Meer informatie en aanmelden: https://www.stayokay.com/nl/90-jaar/mengtafel