Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Triodos Hart-Hoofddag Stayokay

Niet missen!

GORSSEL – Op zaterdag 25 juni vindt de Triodos Hart-Hoofddag plaats bij drie Stayokay locaties. Er valt immers wat te vieren! De bekende hostelketen werd onlangs de trotse winnaar van de Triodos Hart-Hoofdprijs 2016, dit als erkenning voor haar bijdrage aan een duurzamere wereld.Iedereen die interesse heeft kan ter plekke een kijkje komen nemen en meedoen aan activiteiten rondom het thema duurzaamheid. Er valt van alles te beleven. Kijk bijvoorbeeld hoe een imker te werk gaat, maak zelf bijenwas en test de eigengemaakte honing. Of volg de workshop Water Spaarders en maak vervolgens je ‘personalized douchefles’. Stap rond in de unieke kruidenpluktuin, verbaas je over de aanwezigheid van een eigen composter. Liever wandelen? Dat kan ook, in de duinen middenin ons land of in de minidierentuin Artisklas. Dus waar wacht je nog op? Je hoeft je alleen maar aan te melden en vervolgens te verheugen op een geweldig leerzame dag. Uiteraard serveert het hostel ook een passend hapje en drankje tijdens dit feestelijke event.

 

Groene actie

Stayokay zou Stayokay niet zijn als de gewonnen Triodos Hart-Hoofd prijs van 10.000 euro mens en milieu niet ten goede zou komen. Het geldbedrag gaat zodoende gebruikt worden om het platte dak van het hostel Amsterdam Zeeburg te bedekken met planten en met deze groene actie de CO2 uitstoot terug te brengen. De hostelketen, in het bezit van het Europese Ecolabel sinds 2008, blijft creatief bij het bouwen en verbouwen van hostels als het gaat om het besparen van energie, gebruik van duurzame materialen en verantwoord watergebruik. Een en ander sluit naadloos aan bij de duurzaamheidscampagne van Stayokay onder de noemer ‘Goed bezig’. Gasten, medewerkers en leveranciers worden voortdurend uitgedaagd om bewust duurzame keuzes te maken. Stayokay is tevens partner van WaterSpaarders, een project dat (school)kinderen en hun ouders bewuster met warm water om laat gaan.

 

Stayokay Gorssel

Dit karakteristieke Rijksmonument heeft nog veel authentieke elementen. Ondanks de unieke historie staat duurzaam ondernemen hier ook centraal. Ontdek tijdens de Triodos Hart-Hoofddag de eigen fruitpluktuin en de handige composter waarmee eigen compost gemaakt wordt voor de tuin. De activiteit ‘WaterSpaarders’ heeft als doel korter dan vijf minuten te douchen en zo warm water en energie te besparen. Je mag je eigen douchefles ontwerpen met persoonlijk etiket, voorzien van een verrassende quote of afbeelding. Dit ter herinnering aan het korter douchen. Een leuk souvenir voor dagelijks gebruik thuis in de badkamer!

 

Leuk weetje: laat je verrassen door de retourmethode: plasticafval wordt naar de linnenleverancier terug gestuurd.

www.stayokay.com/hart-hoofddag

 

Over Stayokay

Stayokay is een maatschappelijk betrokken non-profitorganisatie met hostels op verrassende locaties door heel Nederland. Al ruim 85 jaar biedt hostelketen Stayokay haar (inter)nationale gasten de ideale uitvalsbasis voor nieuwe, waardevolle ervaringen. Stayokay biedt precies wat je nodig hebt voor een goed verzorgd, verrassend (korte)vakantie- en vergaderverblijf in een ongedwongen sfeer. Gasten van Stayokay boeken een privékamer of een bed op een gedeelde kamer. Ook is er volop gelegenheid andere mensen te ontmoeten. Met jaarlijks circa 1 miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van meer dan 4.000 hostels wereldwijd.