Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

125-Jarig jubileum zondagsschool Harfsen

uitbundig gevierd

125-Jarig jubileum 1

HARFSEN- Het bijzondere jubileum van de zondagsschool Harfsen is zondag 25 januari op grootste wijze gevierd, samen met de kinderen, leidsters, oud-leidsters en heel veel belangstellenden.

De vernieuwde kerkzaal was tot de laatste plaats bezet toen voorzitter Gea Wilgenhof de dienst opende. Zij vertelde in vogelvlucht het ontstaan van de zondagsschool. Hilarisch was de historische film, waarin geschetst werd hoe een zondagsschoolbijeenkomst in de beginjaren gegaan kan zijn. De kinderen waren hierbij in passende Ot en Sien kleding gestoken en de huiskamer van Klein Reeve was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een decor uit 1890.

Ter ere van het 125-jarig bestaan was er een eenmalig optreden van het jubileumkoor, bestaande uit zo’n 35 leiders en oud-leiders die de bekendste zondagsschoolliedjes zongen. De kinderen van de huidige zondagsschool namen de moderne liedjes voor hun rekening. Ook helemaal van deze tijd was het Bijbelverhaal, niet voorgelezen uit een boek zoals gebruikelijk maar via een beamer met mooie afbeeldingen er bij.

En alsof het nog niet feestelijk genoeg was, werd ook Rietje Slettenhaar in het zonnetje gezet: zij was 25 jaar leidster van de zondagsschool.

Na deze vrolijke dienst was er volop gelegenheid om bij te praten en om de prachtige tentoonstelling van allerlei zondagsschoolmateriaal te bekijken, wat een hoog ‘oja’-gehalte opleverde. Koffie, thee, arretjescake, een drankje en een hapje, aan alles was gedacht. Zelfs de koffiekopjes en het loungehoekje waren uit vroeger tijden, wat het geheel bijzonder sfeervol maakte.

Een jubileumviering waar nog lang met veel genoegen op terug gekeken kan worden, onder andere via de website: www.harfsen.nl/kerk

 

Bij de foto: De kinderen zingen een medley van moderne zondagsschoolliedjes.