Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

23e Editie van de Hamac-Run

HARFSEN – Op zaterdag 16 juni houdt de Toerafdeling van de MC Hamac voor de 23e keer de Hamac-Run. Ooit begonnen als een éénmalig bedoelde toertocht voor kinderen met een beperking, is het uitgegroeid tot een bijna niet meer weg te denken evenement van de Harfsense motorclub. Ondanks toegenomen kosten bleef het doel van de club steeds overeind, namelijk om elk jaar vele jongeren gratis een feestelijke dag te bezorgen. Dankzij diverse sponsoren en door acties als Hart voor de Achterhoek en de Hoeflo-Zitvolleybalreünie, is de organisatie ook dit jaar weer mogelijk.Hoogtepunt van de dag is telkens de toertocht van 80 kilometer, waarbij veel particulieren en bedrijven hun voertuigen belangeloos inzetten. De colonne wordt begeleid door een groep van 30 motorrijders die als verkeersregelaar op diverse punten het verkeer even stil zet om te zorgen dat de stoet voertuigen aaneengesloten blijft.

Start- en eindpunt van de tocht is de feestelijk versierde parkeerplaats van Transportbedrijf Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. ’s Morgens worden de kinderen, begeleiders en chauffeurs in de stemming gebracht door dweilorkest ‘Vlot Zat’. Na de koffie en toespraken vertrekt de stoet van circa 60 voertuigen om 10.30 uur via Harfsen, Almen, Lochem en Exel richting Markelo. Daar wordt bij Uitgaanscentrum Dieka vanaf ongeveer 11.45 uur de lunchpauze gehouden. Na de lunch treedt in de grote zaal Edwin van Hoevelaak op, bekend van de televisie als zanger en muziekproducer van diverse bands. Hij weet binnen de kortste keren de zaal op de kop te zetten.

Om circa 13.00 uur vertrekt de lange stoet voor de middagroute richting Holten en vervolgens via Loo en Oolde richting Laren. Vooral in Laren staan op diverse punten de mensen soms rijen dik te zwaaien. Een altijd weer fantastisch moment. Via de Zutphenseweg terug naar Harfsen, waar de eerste voertuigen om ongeveer 14.30 uur de finish aan de Schepersweg zullen bereiken. Hier wordt de dag afgesloten met een warme maaltijd voor de bijna 200 gasten, begeleiders, chauffeurs, verkeersregelaars en medewerkers, waarbij de band ‘De Leeuwerikstars’ voor de muzikale begeleiding zorgt.