Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

60 jaar Vrouwen van Nu Harfsen en Kring van Dorth

HARFSEN – KRING VAN DORTH – Hoe het begon, 60 jaar geleden ….. Bij slagerij Kalfsterman in Harfsen, waar in de 50er jaren vriesvakken verhuurd werden en waar dames elkaar ontmoetten, werd dit warme idee bij vrieskou geboren.Op 7 november 1958 werd in zaal Schoolderman de oprichtingsvergadering gehouden van een afdeling Plattelandsvrouwen zoals dat toen heette. Meteen gaven 58 dames zich spontaan op. Daarna zijn er talloze avonden geweest waar informatie werd gegeven over zinvolle onderwerpen, werd gesproken over boeken en van gedachten gewisseld over belangrijke items. Gezelligheid staat hoog in het vaandel, daarnaast ook educatie en ontspanning. Door de jaren heen zijn vorm en onderwerpen veranderd maar gezelligheid en ontspanning zijn gelukkig gebleven.

Inmiddels bestaat de afdeling uit ongeveer 125 leden waarvan er per afdelingsavond gemiddeld 80 tot 90 aanwezig zijn. Ook de verschillende interessegroepen zijn nog steeds in trek, met onderwerpen als tuinonderhoud, bloemschikken en koken. De cultuur- en reiscommissie organiseert interessante dagtrips met steeds weer leuke maar ook leerzame bestemmingen. En dan zijn er nog de cursussen en workshops, waar allerlei mooie sieraden of gebruiksvoorwerpen worden gemaakt.

60 jaar Vrouwen van Nu Harfsen en Kring van Dorth wordt gevierd op vrijdagavond 16 november van 17.00 uur tot 20.00 uur in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6 Harfsen. Al ruim 90 leden hebben zich opgegeven hierbij aanwezig te zijn. Het programma is nog een verrassing, maar de commissie van oud-voorzitsters staat garant voor een lekker en gezellig feest.