Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brook Duo Kerkentour in Harfsen

’t K’oole testament, 20 december 20.00 uur

HARFSEN -’t K’oole testament is de vijfde winterse vertelling voor het Brook Duo Kerkentour, geschreven door streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat. Ook dit nieuwe verhaal wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend met het ‘Stille Nacht’.

De zoon van garagehouder Zilverdam, Tonnie, heeft grootse plannen. Amerikaanse auto’s zijn de toekomst. Zijn bravoure botst met de bescheiden en verstandige karakters van zijn ouders. Maar Tonnie zet door en komt in financiële problemen. Zijn omhooggevallen vriendin, boerendochter Catherina Daalder, moet hem uit de brand helpen.

Zij moet haar ouders, Jehan en Geesje Daalder, die een eenvoudige boerderij in het Brook hebben, bewegen om hen geld te lenen voor de wilde plannen van Tonnie. Als zij dit weigeren, beramen Tonnie en Catherina een heel gemeen plan om hun ouders geld afhandig te maken.

Catherina is tevens ook ontzettend bang en jaloers dat haar aangenomen stiefbroer, Hilbert, die met Maartje, de dochter van de ‘smoddelige weul’nvanger’ (mollenvanger) verkering heeft, de boerderij zal erven. De jaloezie en afgunst halen in Catherina en Tonnie het slechtste naar boven en zij voeren hun gemene plan door en wordt ‘gerommeld’ met het testament…….

Maar……….. Catherina’s zus Stella en haar grote liefde, dominee Hendrik Klein Nijhof, steken hier samen met de licht verstandelijk gehandicapte oom Rijk, een stokje voor….

Wordt het een oud of koud testament??

Op vrijdag 20 december 20.00 uur in Ons Gebouw, Sporkehout 4 te Harfsen. Zaal open om 19.00 uur. Kaarten a € 10,00 per stuk verkrijgbaar bij Diana 0575 494116 actiekerkharfsen@gmail.com

Nacht”.