Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dorpsbijeenkomst Harfsen en Kring van Dorth groot succes

SONY DSC

HARFSEN – De Dorpswerkgroep (DWG) was aangenaam verrast door de grote opkomst. Zowel jong als oud waren goed vertegenwoordigd. Een kleine 200 inwoners hebben hun ideeën, wensen en mening kenbaar gemaakt. Na het Openingswoord van DWG voorzitter Ap Enderink, Jan Los van Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth en Wethouder Trix van der Linden van de gemeente Lochem, kon de avond beginnen.

De avond stond in het teken van het nieuw te ontwikkelen dorpsplan voor de komende 10-15 jaar, met als thema: Samen werken aan leefbaarheid.

Na een korte uitleg kon men ideeën en wensen op ‘geeltjes’ schrijven en deze ophangen bij de zes onderwerpen: 1. Wonen, Veiligheid en Verkeer, 2. Buitengebied en Digitale bereikbaarheid, 3. Werken – Ondernemen en Dorpskarakter, 4. Voorzieningen en Zorg (jong en oud), 5. Historie,  Evenementen, Recreatie en Toerisme, 6. Overige. Zo kwamen de belangrijkste aspecten van het dorp aan bod. Belangrijkste uitgangspunt van de avond was: op een positieve manier samen praten over de toekomst van het dorp.

Tijdens het schrijven van de ‘geeltjes’ werd er volop met elkaar gepraat en gediscussieerd en werd duidelijk dat, met name ook na het sluiten van café Buitenlust, “hoe nu verder?” leeft onder de Harfsenaren.

Overigens in Dorpshuus Hoeflo was het deze avond goed vertoeven in de mooie zaal en voelde men zich welkom.

Nadat iedereen de ‘geeltjes’ had geplakt en prioriteiten had aangegeven werden de volgende speerpunten duidelijk: 1. Woningen plan Heideveld en appartementen in dorp, 2. Café in dorp met terras, 3. Extra winkels en behoud supermarkt, 4. Glasvezel buitengebied en digitale bereikbaarheid, 5. Duurzaamheid en energie neutraal, 6. Uitbouwen evenementen, 7. Behoud lagere school, 8. Veilige fietspaden en veiligheid Lochemseweg, 9. Onderhoud bos in dorp.

Met deze uitkomst en de uitkomst van de eerder gehouden enquête “LetzBuzz” gaat de DWG nu aan de slag.

Er zal een plan worden geschreven; de DWG zal u over de voortgang hiervan blijven informeren.

De DWG is erg blij met haar conclusie over deze avond: Harfsen-Kring van Dorth is in beweging. Men gaat samen, positief en pro-actief werken aan leefbaarheid!