Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Enduro positief verlopen

Enduro positief

HARFSEN – De mannen en vrouwen van de Hamac zijn al enkele weken druk geweest met de voorbereidingen van de 37ste Hamac enduro. Na een aantal dagen veldwerk kunnen we stellen dat het parcours in een perfecte conditie is afgeleverd. Zoals al vele jaren was de start en de finish bij Camping de Vlinderhoeve. Van daaruit vertrokken de motorrijders naar de eerste van in totaal drie klassements(bos)proeven..

De eerste proef vond plaats in buurtschap de Schoolt en kenmerkt zich door een mengeling van snelle bospaden met kruip-door-sluip-door en wat snelle akkers. Vanaf de Schoolt ging het via zeer veel onverhard naar de voormalige vuilstortplaats. Ook hier troffen de rijders een bosproef aan waarbij dit jaar elke op- en afgang van de voormalige vuilstort was benut. Dit hoogteverschil werd afgewisseld met snelle en over het algemeen brede bospaden. Dit alles zorgde dat deze enduro-klassieker al jaren tot de favoriete proeven van Nederland behoort. Na al dit spektakel was het tijd voor herstel aan mens en machine, wat traditiegetrouw plaats vond bij Fam. Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. Na deze tankstop konden de deelnemers wederom de mouwen opstropen voor een uitdagende route door bossen en over akkers.

Als laatste lag dan de proef op het Motocrosscircuit van MC Hamac op de rijders te wachten. Van daaruit gingen de rijders weer naar de Vlinderhoeve alwaar men zich kan opmaken voor de volgende ronde. De Nationalen en Inters rijden drie rondes van ca. 77 km. Voor de daglicenties was het na twee rondes afgelopen, maar gezien het selectieve karakter van de rit zal menigeen dan best aan een natje en droogje bij de Vlinderhoeve toe zijn. De eerste rijders gingen om 9.00 uur van start en de laatste rijders waren om 15.45 uur binnen. Gemiddeld zaten de rijders ruim 6 uur lang op de motor. Petje af! Daarnaast is de Hamac als club ieder jaar weer erg blij met de medewerking van de vele landeigenaren; mede daardoor mogen zij hun enduro tot een van de mooiste van Nederland rekenen. Nu inmiddels de meeste landerijen weer in originele staat zijn opgeleverd, kan men tevreden terugkijken op de 37ste enduro van Harfsen. De weergoden waren de hele week al mild en afgezien van een bui bij de start is alles droog verlopen. De mooie route met drie pittige proeven had eventueel wat meer deelnemers verdiend, maar er moet wat te wensen overblijven. Op naar 28 en 29 oktober 2016 bij de EK-enduro finale in Harfsen!