Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Filmavond ’12 Years a slave’ in een jaar van 75 jaar vrijheid

HARFSEN – Op vrijdag 21 februari wordt, de met drie Oscars bekroonde film ’12 years a slave’ in Ons Gebouw in Harfsen getoond. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De film begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 inclusief een kop koffie of thee bij binnenkomst. In de pauze en na afloop kunnen consumpties gekocht worden aan de bar.De film gaat over Solomon Northup, een vrije zwarte man uit New York, die ontvoerd en verkocht wordt als slaaf. Er ontstaat een constante strijd tussen overleven en het behouden van zijn waardigheid. De behandeling is onmenselijk, de plantage-eigenaar is wreed en onvoorspelbaar en de angst is tastbaar. Hij droomt van een terugkeer naar huis.

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven. Een positie die niet vanzelfsprekend is, zeker niet voor veel mensen elders in de wereld. Ook slavernij is een vorm van vrijheidsberoving en helaas komt dat nog steeds voor. Afgelopen december werd de aandacht immers nog gericht op het thema Mensenhandel via de actie van 3 FM Serious Request. De slaven van tegenwoordig worden gedwongen ingezet in de seksindustrie, maar ook gedwongen tot arbeid en tot criminaliteit.

U wordt uitgenodigd om naar de film ’12 years a slave’ te komen kijken. Het belooft een filmavond te worden met indrukwekkende beelden en mooi acteerwerk!