Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Filmavond:

Mirrewinter – The movie

HARFSEN – De film, gebaseerd op het boek Mirrewinter op het Platteland van Gert-Jan Oplaat en op de gelijknamige voorstelling daarover in het kader van de Kerkentour, trekt overal volle zalen. De film is al op diverse plaatsen vertoond en komt nu dus ook in Harfsen!Vrijdag 2 november wordt de film in Ons Gebouw vertoond, waar ook het Brook Duo haar voorstellingen meerdere keren heeft gegeven.

Mirrewinter – The Movie: een film, die zich afspeelt rondom een boerenfamilie in Markelo aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. De voertaal is dan ook het Twentse dialect.

Vader Hennek is een ontevreden brompot, die moeite heeft met zijn levenslot, het geloof, de oorlog en zijn gehandicapte zoon Gètje. Zijn vrouw Marie is een lieve vrouw met een onwankelbaar geloof in de hemel en in de goede afloop der dingen. Hennek maakt in dit verhaal de grootste ontwikkeling door; hij is in zijn hart eigenlijk heus geen kwaaie peer, maar zijn frustratie over hoe dingen soms gaan zit hem vaak in de weg. Zo ook in de acceptatie van zijn zoon.

Als de Joodse vluchtelinge Sarah op hun boerderij onderduikt, leert zij Hennek anders naar zijn zoon kijken.

Het verhaal wordt verteld aan de hand van enkele spannende gebeurtenissen vlak voor het eind van de oorlog, als er een razzia in Markelo plaatsvindt. Dat leidt tot veel onrust en spanning.

Locatie: Ons Gebouw Harfsen.

Aanvang: 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Kosten kaartje: € 7,50, inclusief een kopje koffie/thee.

Kaartverkoop: vrijdag 2 november aan de zaal (zolang de voorraad strekt).