Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gemeente stimuleert initiatieven Harfsen en Gorssel

HARFSEN/GORSSEL – Het college van burgemeester en wethouders van Lochem stelt geld beschikbaar voor Plaatselijk Belang Harfsen en Dorpsraad Gorssel. Deze bijdrage is bedoeld voor de ontwikkeling en uitvoering van dorpsinitiatieven in de openbare ruimte waar veel inwoners gebruik van kunnen maken.

Er gaat € 6.000 naar Harfsen voor het opstellen van een inrichtingsplan voor de buitenruimte op locatie Hoeflo. Gemeente en Stichting Kulturhus Harfsen willen samen met andere partners op basis van dit plan zorgen voor de aanpassing van nutsvoorzieningen, groen, bestrating, parkeren en ontsluiting evenals speelvoorzieningen bij Hoeflo.

Dorpsraad Gorssel ontvangt € 3.000 voor het realiseren van een speel- en ontmoetingsplek in het Oldenhofpark in Gorssel.

 

Snelle maatregelen

Genoemde initiatieven vallen onder de regeling ‘Snelle maatregelen’. Het gaat om projecten of activiteiten die nog niet in een dorpsplan zijn opgenomen. Er is € 10.000 per jaar hiervoor beschikbaar. Eind vorig jaar hebben Vereniging Almens Belang en Wakker Loarne deze subsidie ontvangen. In Almen ging het om de herinrichting van parkeren bij de Berkelweg. In Laren is subsidie verstrekt voor het realiseren van een ontmoetingstafel bij de basisscholen.