Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagde Koningsdag 2018 in Harfsen

HARFSEN – Harfsen kan terugkijken op een geslaagde Koningsdag 2018. Voor het eerst dit jaar in het programma een Koningsdagontbijt. Met als ingrediënten: heerlijke broodjes, vers gekookte eitjes, voldoende keuze in beleg, koffie, thee, jus d’orange en gezellige dorpsgenoten maakten dat het een gezellig ontbijt werd. Voor een eerste keer viel de belangstelling ook zeker niet tegen en een nieuwe traditie lijkt geboren.Divers programma

Na het ontbijt gingen kinderen met versierde fietsen, karren, buggy’s en skelters, voorafgegaan door SDG, in optocht naar ‘Ons Plein’. Om 11.00 uur klonk hier het Wilhelmus en was Koningsdag 2018 officieel van start. Er was poppenkast voor de allerkleinsten, een springkussen, een prachtige wandeltocht en lekkere live muziek door ‘Het Heerst’ op ‘Ons Plein’.

Scoutinggroep Gorssel had wat leuke spelletjes opgebouwd en natuurlijk mocht de kleedjesmarkt niet ontbreken. Het Rad van Avontuur en Het Gebakshuus zorgden voor de inwendige mens en het aangename weer maakte dat Koningsdag een echte feestdag werd.

 

De Veldhoekers

In Ons Gebouw traden ’s avonds zowel de jeugd- als de volwassenen afdeling van De Velhoekers op met allebei een eenakter. Zij kregen de lachers op hun hand en werden beloond met een daverend applaus. Ook de avond voorafgaand aan Koningsdag hadden de beide afdelingen hun kunsten al voor het voetlicht gebracht en dit samen met een goed bezochte Koningsnacht in Het Rad van Avontuur maakte dat Koningsdag 2018 een meer dan geslaagde dag genoemd mag worden.