Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Goud voor SV Harsenturnster Jade Brummelman

HARFSEN – In het weekend van 28 en 29 november gingen de eerste officiële districtswedstrijden voor de turnsters van SV Harfsen van start met de 4e divisie. Oorspronkelijk zouden er vier turnsters van SV Harfsen deelnemen, maar seniore Sietske Brummelman zat vanwege een nare val nog met haar voet in het gips en Ivona Beltman gaf prioriteit aan een andere activiteit. Daarom moesten Jade Brummelman en Iris Mogezomp de eer hoog houden.Ondanks het nog vroege tijdstip en de lage temperatuur in de sporthal, maakte instap turnster Jade Brummelman een uitstekende indruk. Op het onderdeel brug kreeg ze de hoogste score en ook op vloer en balk deed ze mee in de bovenste regionen. Even ging het mis met het inturnen op sprong, maar Jade wist zich goed te herstellen en wist hier ook een hoge score in de wacht te slepen. Dat bij elkaar opgeteld was Jade goed voor een gouden medaille.

Iris Mogezomp kwam in de tweede wedstrijd bij de pupillen in actie. Voor haar stond een aantal nieuwe elementen op het programma, waardoor de zenuwen door haar lijf gierden. Maar na de warming up en het eerste toestel brug was het over en turnde Iris een goede wedstrijd. Gezien de korte voorbereiding werd er besloten om nog geen salto van brug te doen, maar met een mooie Arabier flikflak op vloer, wist Iris zich goed staande te houden. Ondanks een klein foutje bij de afsprong van balk een uitstekende wedstrijd met een uitstekende zesde plaats als beloning.

In december zal ook de 6e divisie starten en hebben de turnsters een thuiswedstrijd, aangezien SV Harfsen zich aangeboden heeft voor de organisatie.