Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hamac ONK enduro

Hamac ONK enduro

HARFSEN – Zaterdag 21 november 2015 zal de Harfsense motorclub Hamac een wedstrijd om het ONK enduro verzorgen. Deze enduro is de 36ste enduro van Harfsen. Er is al een aantal enduro’s in de omgeving geweest, zoals Vorden, Zelhem, en Hellendoorn. De “diehards” van de motorsport zijn dus al een aantal weken tegen elkaar en de elementen aan het strijden.

Vanaf 9:00 uur zullen enkele honderden endurorijders, verdeeld in diverse klassen, starten vanaf camping “de Vlinderhoeve” in Kring van Dorth. Zij zullen in drie ronden van ca. 72 km uitmaken wie na een lang de winnaar wordt in zijn klasse. De Hamac is er weer in geslaagd een selectieve route uit te zetten met daarin in elke ronde drie tijdproeven. Deze tijdproeven zullen op de volgende locaties gereden worden: 1. Schoolt, Wittendijk, Kring van Dorth; 2. De Vuilnisbelt, Emsbroekweg, Harfsen; 3 Crossbaan, Deventerdijk, Harfsen.

In de internationale klassen rijden een aantal regionale kanshebbers mee. In de E1 klasse is dat Ismo ten Velde uit Holten. In de E2 klasse rijdt Kay Hulshof en Bjorn Sloot, beiden uit Harfsen. In de E3 klasse rijdt Mark Wassink uit Laren. Hierna komt nog een grote groep van “eendagslicenties”. Dit zijn rijders die niet alle wedstrijden meedoen maar het offroad rijden hoog in het vaandel hebben staan en door deelname aan deze wedstrijd zich conformeren aan het reglement. Kom op zaterdag 21 november naar Harfsen (Joppe) en omgeving en geniet van een dag motortopsport want de mannen die toch al gauw zo’n 6 tot 7 uur op de motor zitten, zullen er in de wedstrijd alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.