Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hamac-run: de 20e keer

HARFSEN – Op zaterdag 20 juni wordt voor de 20e keer de Hamac-Run gehouden. De organisatie is in handen van een commissie van de Hamac-Toerafdeling. Dankzij de medewerking van veel particulieren, (transport)bedrijven en sponsoren (zowel financieel als in natura), is het weer gelukt om de organisatie financieel rond te krijgen.

Ongeveer 55 voertuigen worden ingezet om ruim 60 kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking een mooie dag te bezorgen. Zittend in het zijspan van een motor, in een oldtimer auto, een truck of een brandweerauto, kunnen zij genieten van een 80 kilometer lange toertocht door de wijde omgeving van Harfsen. ’s Morgens worden de gasten en chauffeurs ontvangen bij Transportbedrijf Meijer aan de Schepersweg, waar iedereen een naambadge opgespeld krijgt. Bij Meijer is een gezellig plein met tenten ingericht, waar onder meer een dweilorkest voor de stemming zorgt. Tegen half 11 vertrekt de colonne onder begeleiding van ruim 30 gecertificeerde motorverkeersregelaars van de MC Hamac. Door verschillende kruisingen en rotondes af te zetten, zorgen zij er voor dat de colonne gesloten blijft, zodat het overige verkeer zo kort mogelijk hinder ondervindt.

I.v.m. werkzaamheden op het plein en de Reeverweg moet dit jaar de officiële omleidingroute om het dorp Harfsen worden gevolgd. Na deze omleiding over de Oude Larenseweg, gaat men via de Broekstraat richting Almen en vervolgens via de Velhorst naar Lochem. Van daaruit via Exel naar Markelo, waar bij dancing Dieka van de Kruusweg de lunchpauze is. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe hier de voertuigen zo worden opgesteld dat men ook vlot weer weg kan. In de grote zaal zal zanger Edwin van Hoevelaak met zijn meezingliedjes voor een geweldige sfeer en enthousiasme zorgen.

De middagroute loopt via Holten en vervolgens via de Larenseweg naar Loo, waar die dag het Loofeest wordt gevierd. Daarna via de Ooldselaan naar Laren en via een omweg over de Zutphenseweg en Harfsensesteeg weer terug naar de Schepersweg in Harfsen. Aan de finish wordt ieder getrakteerd op drankjes en een warme hap, daarbij begeleid door live muziek. Daarmede is de dag voor de 200 gasten, chauffeurs, verkeersregelaars, cateringmedewerkers en andere vrijwilligers weer ten einde.