Hamac-Run komt er aan

HARFSEN – Op zaterdag 22 juni wordt de Hamac-Run verreden. Dit jaar voor de 24e keer. In al die jaren is het doel hetzelfde gebleven, namelijk kinderen en jong volwassenen en hun ouders en verzorgers gratis een fijne dag bezorgen. Sinds 1996 is de organisatie in handen van de Toerafdeling van de Harfsense motorclub Hamac.Zoals meestal met ééndaagse evenementen neemt de voorbereiding vele maanden tijd in beslag. Niets mag aan het toeval worden over gelaten. Zeker niet op het gebied van veiligheid.

Ook dit jaar zullen de gasten in circa 60 voertuigen worden rond gereden. Dat zijn zijspanmotoren, oldtimers, trucks, brandweerauto’s en ook een heuse grote limousine.

Na het optreden van dweilorkest Vlot Zat zal de stoet tussen 10.15 en 10.30 uur vertrekken vanaf Transportbedrijf Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. Via het dorp rijdt men richting Almen en langs de Velhorst naar Lochem. Vanuit Lochem naar Exel en daarna naar Markelo. De route is 78 km lang en halverwege wordt er rond het middaguur bij dancing Dieka in Markelo gestopt voor de lunch. Het immense parkeerterrein staat in korte tijd stampvol met strak geparkeerde voertuigen, een mooi gezicht. Hoogtepunt is hier het optreden van de van tv bekende zanger Edwin van Hoevelaak in de grote Olifantenzaal. Iedereen, betrokkenen en niet-betrokkenen, mag dit grote feest gratis meemaken.

’s Middags gaat men via Holten en Loo naar Laren om vervolgens via een omweg terug te keren bij Transportbedrijf Meijer. Hier worden de circa 175 gasten, chauffeurs, verkeersregelaars, begeleiders, cateraars en andere vrijwilligers als afsluiting getrakteerd op een warme hap, daarbij begeleid door de band De Leeuwerikstars.

Maar liefst 30 motorverkeersregelaars zullen de colonne begeleiden en zorgen dat de voertuigen zo weinig mogelijk overlast bezorgen voor het overige verkeer. Overigens wordt er bijna alleen van rustige wegen gebruik gemaakt