Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Harfsen Centrum Zuid-West, dit jaar het best!

Harfsen Centrum

HARFSEN – De kermis is weg, het dorp is schoon en er mag gewerkt worden aan de Lochemseweg, kortom het Harfsensfeest 2015 is achter de rug. Drie dagen lang vierde Harfsen haar jaarlijks volksfeest en we mogen terugkijken op een zeer geslaagd feest.

De donderdagavond begon warm, bruisend, gezellig en competitief met de kermis en de Buurtspelen. In en rond zaal Buitenlust en in het Rad van Avontuur waren een groot aantal Harfsenaren daarbij betrokken. Onderling bepaalden de buurten in verschillende spelen wie zich de beste mocht noemen. Na het klaverjassen, klootschieten, Flexibel Labyrinth, Mega Twister en na Wij houden van Holland 2.0 werden de eerste punten geteld en wist men dat er een harde onderlinge buurtstrijd werd gevoerd.

 

Kinderoptocht

Zoals gebruikelijk had ook de vrijdag weer een zeer gevarieerd programma, waarin voor alle deelnemers elk wat wils was. ’s Morgens was het dorp voor de basisschooljeugd die op jacht gingen naar hun vossen. De kinderoptocht, die vanaf 13.00 uur onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria door het dorp trok, was een bonte verschijning van prachtig versierde en verklede kinderen.

 

Buurtspelen

Vrijdagmiddag startte de tweede ronde van de buurtspelen. Nu was het tijd voor jeu des boules, het trek- en duwspel en het creatieve onderdeel. Dit had als thema “levend schilderij”. Het creatief gehalte was zeer hoog. De buurten mochten hun eigen draai geven aan een beroemd schilderij en dat lieten ze zich geen tweede keer zeggen. Vrijdagavond stond in het teken van het smartlappenfestijn. Elke buurt bracht een smartlap ten gehore, al dan niet met een eigen gemaakte tekst. Daarna was het wachten op de uitslag van de buurtspelen. Centrum Zuid West mag zich dit jaar winnaar noemen. Na de uitslag werd de organisatie over gedragen aan het Jong Harfsen Feestteam die, in samenwerking met Buitenlust, de rockband Lady en de Vageband had neergezet. Dit feest werd tot in de kleine uurtjes gevierd.

 

Het Schuttersfeest

Het zaterdagprogramma begon in alle vroegte met het vogelschieten bij de familie Klumpenhouwer. Maar liefst 268 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten en bij het kaartschieten 107 dames en 20 heren. Er waren dus ruim 395 deelnemers present. Om 8.30 uur werd het eerste schot gelost door de Schutterskoningin van 2014, Nienke Hartelman-Bluemink. Nadat Gerard Wesseldijk even later de kop naar beneden had geschoten, Wim Wichers (van ’t Broek) de staart, Daan Enderink en Mathijs Groot Koerkamp de vleugels, was het wederom Jan Klumpenhouwer die om 10.30 uur het verlossende schot loste; hij mag zich dan ook Schutterskoning van 2015 noemen. In 2013 was Jan ook al Schutterskoning geweest en men vraagt zich dan ook af wat zijn geheim is? Nadat iedereen de Schutterskoning feliciteerde ging de stoet richting Buitenlust waar het schuttersfeest losbarstte onder leiding van Duo Backlight.

 

Open inschrijving Bungeerunbaan

Vanaf drie uur konden de inwoners zich inschrijven voor de bungeerunbaan. Dit is een goede manier om te laten zien wie nu echt de beste conditie en sterkste beenspieren heeft. Je wordt vast gebonden aan een Bungee elastiek. Hoe dichter je bij de finish bent hoe zwaarder het wordt. Dit komt door het elastiek waar je aan vast zit. Eén misstap en je wordt weer terug getrokken naar het begin. Een leuk spel waar men ook voor in de rij stond.

 

Route 66

Om 16.00 uur maakte de jeugd plaats voor 66-plussers op de baan van de botsauto’s. Vele opa’s en oma’s en andere 66-plussers hadden brede glimlachen op hun gezicht. Na zoveel jaren wederom rijden in de botsauto’s was een hele belevenis en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Optocht

Om half acht was het al tijd voor de start van de optocht, die begeleid werd door Soli Deo Gloria. De optocht ging door het dorp met voorop in de koets Schutterskoning Jan Klumpenhouwer en zijn vrouw Riky. De optocht werd gejureerd door 6 mensen en als besten werden beoordeeld in de categorie lopen: 1. Cupcakes, 2. Zakkenrollers, 3. Fifa smeergeld, 4. Herrie in de tent en een gedeelde 5e plaats de Brugsmurfen (groep 8) en Pottenkijkers. Er deden ook wagens mee. Eerste is geworden de wagen van ’t Broek, tweede Chinese toeristen, derde werd Kabaal en vierde de Bad Boys. Na de prijsuitreiking van de optocht werd nog gezamenlijk het Wilhelmus gezongen, waarmee het officiële gedeelte van een geslaagd Harfsens Feest 2015 ten einde kwam. Op Ons Plein en rond het Rad van Avontuur werd nog tot in de zeer late uurtjes doorgefeest. Op www.harfsen.nl vind u niet alleen meer informatie, maar ook het Harfsens feest in vele foto’s weergegeven.

 

Uitslagen van de Buurtspelen:

1. Centrum Zuid West

2. gedeelde tweede plaats De Schoolt en Centrum Noord

4. gedeelde vierde plaats met Veldhoek en Koekoek

6. Kring van Dorth

7 ’t Broek

8. Klokkebuurt

 

Kaartschieten heren: 1. Duke Enderink, 2. Nick de Greef, 3. Gerard Koldeweij, 4. Marco van Kessel.

Kaartschieten dames: 1. Ludwine Klumpenhouwer, 2. Gerrie Wichers, 3. Albertine Veldink, 4. Riky Klumpenhouwer.