Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

School- en Volksfeest in Harfsen

In de grote tent presenteert de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth i.s.m. Jong Harfsen Feestteam Kraakthelder.

In de grote tent presenteert de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth i.s.m. Jong Harfsen Feestteam Kraakthelder.

HARFSEN – Op 9, 10 en 11 juni wordt het jaarlijkse School- en Volksfeest gevierd in Harfsen. De alom bekende buurtspelen zijn de aftrap op de donderdagavond. Het is de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth weer gelukt de spelen zo samen te stellen dat alle buurtgenoten er aan kunnen deelnemen. Zij nodigen iedereen van harte uit.

Het feestterrein is op en rond Ons Plein. Om een nog groter terrein te creëren én een veilig feest te kunnen vieren, worden de Lochemseweg, Reeverweg en Sporkehout gedurende deze dagen afgesloten. Een duidelijke omleiding wordt tijdig aangegeven.

 

Donderdag 9 juni: begin van de Buurtspelen

Om 19.00 uur wordt er gestart met de buurtspelen. De onderdelen van de competitie voor de donderdagavond zijn: klaverjassen, klootschieten, wokkelspel, spring je gek en vier op een rij. De schutterskoning 2015, Jan Klumpenhouwer, is tot de vogel valt op zaterdag, nog Koning van Harfsen en opent het Harfsens Feest 2016. Aansluitend volgt het variété gedeelte ‘De 12 Provinciën.’ Na afloop wordt er gefeest tot in de kleine uurtjes met de Achterhoekse band Kiekdoares.

 

Vrijdag 10 juni: kinderoptocht

De vrijdag start al weer vroeg. Basisschoolkinderen beginnen de dag met een vossenjacht door het dorp om 9.30 uur. De middag wordt geopend door een kinderoptocht in samenwerking met Soli Deo Gloria. De deelnemers stellen zich rond 12.45 uur op bij het schoolplein, waarvan de optocht rond 13.00 uur vertrekt. De route die wordt gelopen is: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg, Hulstweg. De Buurtspelen worden vanaf 14.30 uur voortgezet. U kunt dan genieten van het trek- en duwspel, jeu de boules, het creatieve onderdeel met als thema ‘Ketting reactie/Perpetuum mobile’ en om 16.00 uur de quiz Back to basic.

In de namiddag en het begin van de avond is er gezelligheid op Ons Plein en tijdens het bedrijvenuurtje speelt Duo Toevallig Harfsen bij het Rad van Avontuur.

Om 20.00 uur gaat het feest pas echt los. In de grote tent presenteert de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth in samenwerking met het Jong Harfsen Feestteam Kraakthelder. Zij spelen de allernieuwste Top-40 hits en de bekendste sfeerverhogende meezingers.

 

Zaterdag 11 juni: vogelschieten

Al om 08.30 uur gaat schutterskoning Jan Klumpenhouwer het eerste schot lossen. Er is ook de mogelijkheid om kaart te schieten, voor zowel dames als heren. Deelname is alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Mocht u een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom, echter wel een vriendelijk verzoek om met de veiligheid voor alle aanwezigen, geen kinderen en huisdieren mee te nemen. Nadat de vogel is gevallen, wordt er als vanouds een spetterend schuttersfeest gevierd. Dit vindt plaats in de grote tent en onder muzikale leiding van Duo Backlight.

 

Middagprogramma

Om 14.30 uur vindt het Finalespel plaats op het Pastorieveldje. Dit spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar). Na het finalespel volgt de prijsuitreiking van de Buurtspelen 2016. Deze middag zullen de Deurdweilers op en rond Ons Plein spelen. Het dweilorkest dat nét even anders is.

Om 16.00 uur is er Route 66. Wegens groot succes wordt dit spektakel herhaald. Dus hoor je bij de oudere jeugd (66+), ben je lenig van aard en bloedfanatiek? Dan ziet men je graag bij de botsauto’s.

 

Optocht

’s Avonds stellen de wagens voor de optocht zich om 18.30 uur op in de Gentiaan. Een deskundige jury zal zich buigen over de beoordeling van de creaties. Vanaf 19.30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De route: Gentiaan, Zonnedauw, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg, Bielderweg. Rond het Pastorieplein worden de uitslagen van de optocht bekend gemaakt, waarna het feest voor de laatste avond los kan barsten.

 

Avondprogramma

In de tent speelt de band X-Static. Vijf mannen met één missie: Elk event omtoveren tot een feest dat zijn weerga niet kent. X-Static is “in your face”.

De Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth nodigt iedereen van harte uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen. Voor het eerst wordt gewerkt met vele vrijwilligers die meehelpen in de horeca. De Oranjevereniging is dan ook erg blij met zoveel helpende handen. Ook wordt dit jaar gewerkt met nieuwe muntjes.

De Oranjevereniging ziet u graag op één van deze dagen.

Wilt u het volledige programma nog eens rustig doorlezen, kijk dan op www.harfsen.nl/oranje

De ondernemers van Harfsen e.o. wensen iedereen een heel fijn Harfsens Feest!!!!

 

ONDERSCHRIFT FOTO:

.In de grote tent presenteert de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth i.s.m. Jong Harfsen Feestteam Kraakthelder.