Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Harfsens Feest 2018

HARFSEN – Op 7, 8 en 9 juni wordt het jaarlijkse School- en Volksfeest gevierd in Harfsen. De alom bekende buurtspelen zijn de aftrap op de donderdagavond. Het is de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth weer gelukt de spelen zo samen te stellen dat alle buurtgenoten er aan kunnen deelnemen. zij nodigen iedereen van harte uit.Het feestterrein is op en rond Ons Plein. Om een nog groter terrein te creëren en een veilig feest te kunnen vieren, worden de Lochemseweg, Reeverweg en Sporkehout gedurende deze dagen afgesloten. Een duidelijke omleiding wordt tijdig aangegeven.

 

Donderdag 7 juni: begin van de Buurtspelen

Om 19:00 uur wordt er gestart met de buurtspelen. De onderdelen van de competitie voor de donderdagavond zijn: klaverjassen, klootschieten, timber, vier op een rij en mastermind. Schutterskoningin 2017 Dominiek Nijland is tot de vogel valt op zaterdag nog Koningin van Harfsen en opent het Harfsens Feest 2018. Aansluitend volgt het variété gedeelte ‘Ladies Night’. Na afloop wordt er gefeest tot in de kleine uurtjes met de band Alive.

 

Vrijdag 8 juni: kinderoptocht

De vrijdag start al vroeg. Basisschoolkinderen beginnen de dag met een vossenjacht door het dorp om 09.30 uur. De middag wordt geopend door een kinderoptocht in samenwerking met Soli Deo Gloria. De deelnemers stellen zich rond 12.45 uur op bij het schoolplein, waarvan de optocht rond 13.00 uur vertrekt. De route die wordt gelopen is: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg en Hulstweg.

De Buurtspelen worden vanaf 14.30 uur voorgezet. U kunt dan genieten van het trek- en duwspel, jeu de boules, wipe out sweeper, het creatieve onderdeel met de ‘Mashmallow challange’ en om 16.00 uur het vervolg van de Quiz.

 

Bedrijvenuurtje

In de namiddag tijdens het bedrijvenuurtje spelen Duo Toevallig Harfsen, Free Willy en De Weekendkrachten bij het Rad van Avontuur en op het Muziekplein.

Om 20.00 uur gaat het feest pas echt los. In de grote tent presenteert het Jongs Harfsen Feestteam als thema ‘Kleintje Zwarte Cross’. Allereerst zal DJ Dirty P zich laten horen en daarna de band Band with benefits.

 

Zaterdag 9 juni: vogelschieten

Al om 08.30 uur gaat schutterskoningin Dominiek Nijland het eerste schot lossen. Er is ook de mogelijkheid om kaart te schieten, voor zowel dames als heren. Deelname is alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Mocht u een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom, echter wel een vriendelijk verzoek om met de veiligheid voor alle aanwezigen, geen kinderen en huisdieren mee te nemen. Nadat de vogel is gevallen, wordt er als vanouds een spetterend schuttersfeest gevierd. Dit vindt plaats in de grote tent en onder muzikale leiding van Duo Backlight.

 

Middagprogramma

Om 14.30 uur vindt het Finalespel plaats op het Pastorieveldje. Dit spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar). De prijsuitreiking van de Buurtspelen 2018 zal na de optocht zijn, op het Pastorieplein. Deze middag zullen de Deurdweilers op en rond Ons Plein spelen. Het dweilorkest dat nét even anders is.

Om 16.00 uur is er Route 66. Wegens groot succes wordt dit spektakel herhaald. Dus hoor je bij de oudere jeugd (66+), ben je lenig van aard en bloedfanatiek? Dan ziet men je graag bij de botsauto’s.

 

Optocht

’s Avonds stellen de wagens voor de optocht zich om 18.30 uur op in de Gentiaan. Een deskundige jury zal zich buigen over de beoordeling van de creaties. Vanaf 19.30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De route: Gentiaan, Zonnedauw, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg en Bielderweg. Rond het Pastorieplein worden de uitslagen van de optocht, buurtspelen en mooiste straatversiering bekend gemaakt, waarna het feest voor de laatste avond los kan barsten.

 

Avondprogramma

In de tent speelt eerst de band Black Cadillac en rond half 12 zal It all started in the nineties het Harfsens Feest 2018 afsluiten.

 

Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth nodigt iedereen van harte uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen. Er zullen dit jaar wederom vele vrijwilligers meehelpen in de horeca. De Oranjevereniging is dan ook erg blij met zoveel helpende handen.

Zij zien u graag op één van deze dagen.

Wilt u het volledige programma nog een rustig doorlezen, kijk dan op www.harfsen.nl/oranje