Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Harfsens feest 2022 was weer als vanouds!

HARFSEN – Eindelijk mocht het weer, Harfsens Feest 2022. Het was echt weer als vanouds drie volle dagen vol plezier. De Oranjevereniging kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd Harfsens Feest.

Donderdagavond
Donderdagavond werd er om 19:00 uur gestart met de buurtspelen. In en rond de tent en in het Rad van Avontuur waren de acht buurten weer aan het strijden voor de titel wie er dit jaar de beste buurt werd. De competitie begon met klootschieten, klaverjassen, De alleskunner en biljarten. Daarna heeft de Schutterskoning Erik Plekkenpol van 2019 de kermis officieel geopend. Aansluitend werd het spel variété gespeeld met als thema een nummer van een boy- of girl band uit de jaren 80 en 90. Het plaatselijk belang deelde de prijs van de straatversiering uit. De prijs ging naar het Hazenveld. Daarna speelde de Bathmense Rock ’n Roll band Kabaal tot in de late uurtjes.

Vrijdag
Vrijdagochtend werd er alweer vroeg gestart met een vossenjacht voor de basisschoolkinderen. ’s Middags was de optocht onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De kinderoptocht was een lange optocht door het dorp met versierde en verklede kinderen.
Vrijdagmiddag was het tijd voor de laatste ronde van de buurtspelen 2022. Alle acht buurten gingen strijden om de beste buurt van het Harfsens Feest 2022. Het was nu tijd voor trek- en duwspel, jeu de boules, quiz en creatief onderdeel. Bij het creatief onderdeel was het thema Hellofresh Masterchef. De buurten presenteerde daarna hun heerlijke hapjes. Toen was het tijd voor de quiz die in de tent gehouden werd. De Oranjevereniging hadden weer lastige vragen gemaakt maar ook hadden ze een secreet persoon, die de buurten moesten ontmaskeren. Op de punaise speelde daarna de band Livin’Room. De sfeer zat er dan ook goed in. Daarna werd de uitslag van de buurtspelen bekend. Ook dit jaar was de winnaar Centrum Zuid-West. Vrijdagavond was er voor de kinderen een silent disco party bij De Wever. In de tent speelde de band The Rousers, die ervoor zorgde dat het één groot feest werd.

Zaterdag
Het zaterdagochtendprogramma begon in alle vroegte met het vogelschieten bij de Familie Klumpenhouwer. Om 8:30 uur werd het eerste schot gelost door de Schutterskoning van 2019, Erik Plekkenpol. Maar liefst 335 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten en bij het dames kaartschieten 130 deelnemers en bij het heren kaartschieten 50 deelnemers. Na 79 schoten werd de kop naar beneden geschoten door Herman Korterink. Daarna volgde Gerrie Brinkman met de staart, Luc Valkeman met de linker vleugel en Hennie te Winkel de rechter vleugel. Het verlossende schot kwam naar 480 schoten. Amber Klumper schoot de vogel naar beneden, zij mag zich Schutterskoningin van 2022 noemen. Hierna ging de stoet richting de tent waar het schuttersfeest los barste onder leiding van De Weekendkrachten.
De deurdweilers speelde na het schuttersfeest in de tent, zodat het gezellige sfeertje nog even door kon gaan. Daarna was er live muziek op de punaise met de onemanband Monoman.

Om half 8 was het alweer tijd voor de start van de optocht, onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De optocht ging door het dorp met voorop de koets van Schutterskoningin Amber Klumper. De optocht werd gejureerd door zes mensen. De prijzen die als eerste uitgereikt werden waren voor de categorie loopgroepen. Bij de loopgroepen was de derde plek voor Route 66, de tweede plek ging naar de All stars en de eerste plek ging naar SDG/Harfsense Piepkes. Daarna werden de prijzen uitgereikt voor de wagens. De derde plek bij de wagens was voor ladderzat van ’t Broek, tweede plek voor buslijn 56 en de eerste plek ging naar DKT schroef plat dat ding. Tevens kreeg groep 8 een speciale prijs. Daarna speelde het Brook Duo bij De Wever en in de bomvolle tent speelde de band bandje voor de sfeer. Ze zette een geweldige show neer tot in de late uurtjes. Er werd zelfs nog een huwelijksaanzoek gedaan op het podium.

Vrijwilligers
Ook dit jaar hebben we weer gebruik gemaakt van vele vrijwilligers. Zowel achter de bar als met het opruimen, iedereen hielp de Oranjevereniging massaal mee. Waardoor het dit jaar allemaal weer goed verliep. We willen de vrijwilligers dan ook super bedanken voor hun inzet. Zonder hun inzet was het feest niet zo geslaagd geweest.

Uitslagen buurtspelen:
1: Centrum Zuid-West
2: De Koekoek
3: ’t Broek en Veldhoek
4: Klokkenbuurt
5: Centrum Noord
6: Kring van Dorth
7: De Schoolt
Kaartschieten mannen:
1: Han Veldink
2: Rudi Keizer
3: Mark ter Maat
4: Stef Wassink
Kaartschieten vrouwen:
1: Albertine Veldink
2: Nadia van de Leer
3: Wilma de Groot
4: Suzanne Makkink