Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdag 2018: Harfsen gaat een aantal dingen anders doen

HARFSEN – Rondom Koningsdag is er in Harfsen het nodige te doen. Diverse organisaties leveren een actieve bijdrage om deze dagen in Harfsen nog meer leven in de brouwerij te brengen. Dit is dan niet alleen overdag en in de avond, ook de nacht blijft niet onbenut!De aftrap is op donderdagavond 27 april om 20.00 uur. De jeugd van Toneelvereniging De Veldhoekers zal deze avond starten met het toneelstuk ‘Wie had dat gedacht, van de quote, naar dik in het rood’. Na de pauze zal het toneelstuk ‘Moeder wint een butler’ te zien zijn.

Rond de klok van half 9 start Koningsnacht met DJ Dirty P en de band De Weekendkrachten. De Koningsnacht wordt georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam en vindt plaats in het Rad van Avontuur. De dresscode voor dit feest is Oranje. Op 26 april worden vooral de jongelui uit Harfsen en wijde omgeving van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

 

Vrijdag 27 april

Vandaag is de organisatie in Harfsen van Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth en maakt men zich op voor Koningsdag. Dit jaar zal het iets anders gaan dan dat je gewend bent. Deze ochtend begint om 9.00 uur met een Koningsdagontbijt in Dorpshuus Hoeflo. De kosten voor dit ontbijt zijn 3 euro per persoon. Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen voor 20 april naar oranjevereningingharfsen@gmail.com onder vermelding van het Koningsdagontbijt. Wanneer iedereen het buikje gevuld heeft, wordt om 10.00 uur met de versierde fietsen, traptrekkers, kinderwagens, etc. bij school verzameld. De optocht zal om 10.15 onder leiding van SDG starten en door het dorp gaan en eindigen op Ons Plein waar de vlag wordt gehesen en het Wilhelmus wordt gezongen. Iedereen die mee doet aan de optocht, krijgt natuurlijk na afloop hiervoor een beloning. De allerkleinsten gaan daarna genieten van een poppenkastverhaal in Ons Gebouw. Vanaf 11.30 kan men starten met de wandeltocht. De kosten voor deze wandeltocht zijn 1 euro per persoon. Het is de bedoeling dat er een route van 7 km wordt gewandeld. Om 14:00 zal de band ‘Het Heerst’ haar muziek ten gehore brengen. Tijdens het optreden zullen het Rad van Avontuur en het Gebakshuus voor de inwendige mens zorgen. Verder zullen er voor de kleintjes vrije spelletjes zijn zoals stoep krijten, touwtje springen en voetballen. Ook zal er een springkussen aanwezig zijn. De scouting Gorssel zal deze middag op Ons Plein aanwezig zijn met verschillende activiteiten. Natuurlijk mag de vrijmarkt ook niet ontbreken; die zal om 15.30 starten. De avond start om 20.00 uur in Ons gebouw met het toneelstuk ‘Wie had dat gedacht, van quote, naar dik in het rood’ en na de pauze ‘Moeder wint een butler’ van De Veldhoekers. Het gehele programma is te lezen op www.harfsen.nl/oranje