Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdag en

Opening Ons Plein

in Harfsen

Koningsdag en Opening

HARFSEN – Rondom Koningsdag is er in Harfsen het nodige te doen. Vier organisaties leveren een actieve bijdrage om deze dagen in Harfsen nog meer leven in de brouwerij te brengen. Dit is dan niet alleen overdag en in de avond, ook de nacht blijft niet onbenut!

De aftrap is op maandagavond 26 april om 20.00 uur. Toneelvereniging De Veldhoekers heeft dan haar première van het toneelstuk ‘Groeten van de Veluwe’. Aansluitend, gaat rond de klok van tien de Koningsnacht van start onder leiding van DJ Marco Kip. Deze Koningsnacht werd georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam en vindt plaats in het Rad van Avontuur. De dresscode voor dit feest is Oranje. De Oranjevereniging wil op 26 april vooral de jongelui uit Harfsen en wijde omgeving van harte uitnodigen om deze avond bij te wonen.

 

Dinsdag 27 april

Vandaag is de organisatie in handen van Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth en maakt men zich op voor Koningsdag. Deze begint met het uitdelen van de Oranje ballonnen aan de schooljeugd bij het Steunpunt om 09.30 uur. Daarna gaat men met SDG voorop naar Ons Plein alwaar de vlag gehesen wordt en het Wilhelmus wordt gezongen. De allerkleinsten gaan daarna genieten van een poppenkastverhaal in Ons Gebouw. Vanaf 10.30 uur tot 11.30 uur kan men starten aan de “Broodje Hamburger”-wandeltocht door de omgeving van Harfsen. Het is de bedoeling dat er een route wordt gewandeld. Onderweg neemt men allerlei ingrediënten mee voor het broodje hamburger. Na afloop gaat men de ingrediënten bakken op Ons Plein.

In de middag staan er op Ons Plein diverse spellen klaar voor de schooljeugd. Natuurlijk mag de vrijmarkt niet ontbreken en wordt het een en ander opgeluisterd met heerlijke muziek op Ons Plein. De avond start om 20.00 uur in Ons Gebouw met de tweede toneelvoorstelling ‘Groeten van de Veluwe’ van De Veldhoekers. Het gehele programma is te lezen op www.harfsen.nl/oranje

 

Opening Ons Plein

Na jaren van voorbereiding wordt op Koningsdag om 14.00 uur Ons Plein officieel geopend voor de inwoners van Harfsen en Kring van Dorth door de voorzitter van Plaatselijk Belang en de Werkgroep “Mooi Harfsen”. Dit zal op een traditionele manier gaan gebeuren. Tevens wordt de muziektent in gebruik genomen en zal er live muziek klinken over Ons Plein. Wees welkom.