Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdag in Harfsen

HARFSEN – Rondom Koningsdag is er in Harfsen weer het nodige te doen. Dit jaar wordt de 50ste verjaardag van Koning Willem Alexander gevierd. Dit wordt niet alleen overdag en in de avond gevierd, maar ook de nacht blijft niet onbenut.De aftrap is op woensdagavond 26 april om 20.00 uur. Toneelvereniging De Veldhoekers heeft dan haar première van het toneelstuk ‘Bed & Bonje ‘. Aansluitend gaat rond de klok van tien de Koningsnacht van start onder leiding van DJ Rick. Deze Koningsnacht is georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam en vindt plaats in het Rad van Avontuur. De dresscode voor dit feest is Oranje.

 

Koningsdag

Vandaag is de organisatie in handen van Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth; men maakt men zich op voor Koningsdag. Deze begint met het uitdelen van de oranje ballonnen aan de schooljeugd bij het Steunpunt om 09.30 uur. Daarna gaat het met SDG voorop naar Ons Plein waar de vlag gehesen en het Wilhelmus gezongen wordt. De allerkleinsten gaan daarna genieten van een poppenkastverhaal in Ons Gebouw. Vanaf 10.30 uur kan men starten aan de Fotopuzzel-wandeltocht door de omgeving in Harfsen. Na afloop is er een barbecue op Ons Plein.

 

Vanaf 14.00 zullen er vier Trial demonstraties gegeven worden door Ewoud Lalkens op Ons Plein. Dit mag men niet missen! Het belooft een groots spektakel te worden en duurt tot 16.00 uur. Verder zullen er in de middag diverse spelletjes klaar staan voor de schooljeugd en mag de vrijmarkt ook niet ontbreken. De avond start om 20:00 uur in Ons gebouw met de tweede toneelvoorstelling ‘Bed & Bonje’ van De Veldhoekers. Het gehele programma is te lezen op www.harfsen.nl/oranje