Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koninklijke Erepenning voor Vereniging Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth

De Koninklijke Erepenning wordt door de Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve aangeboden aan voorzitter Bertus Karssenberg in het bijzijn van het bestuur van Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth. (Foto: Wim Wichers.)

HARFSEN-KRING VAN DORTH – Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan kreeg Vereniging Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth op zaterdag 25 mei 2019 een Koninklijke Erepenning. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikte de Koninklijke Erepenning uit tijdens het officiële gedeelte in Dorpshuus Hoeflo.

De vereniging behartigt de belangen van inwoners van de kernen van Harfsen en Kring van Dorth en de nabije omgeving. Het doel van deze vereniging is onder andere het bevorderen van het leefklimaat en leefbaarheid, het geven van leiding/steun aan sociale, culturele, educatieve, recreatieve en sportieve activiteiten en het bevorderen van een goede band tussen bewoners en het stimuleren tot meedenken en meedoen. Ook adviseert de vereniging de gemeente Lochem en andere overheidsinstellingen en is betrokken bij ontwikkelingen in de kernen. Hiernaast werkt de vereniging samen met andere organisaties en instellingen om de doelen te bereiken. De vereniging heeft ongeveer 500 leden, waarvan 40 actieve vrijwilligers. Deze vrijwilligers zitten in het bestuur en de verschillende commissies.

 

Respect en waardering

Een Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen of aan sportverenigingen die het vijftigjarig bestaan of een volgende 25 jaar vieren. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.