Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing Historische Vereniging

De Elf Marken

Lezing Historische Vereniging

HARFSEN – Donderdag 29 januari zal Gerrit Haakmeester uit Albergen in Ons Gebouw te Harfsen een lezing verzorgen over een tocht per koets van Vilnius naar Parijs.

Gerrit geeft liefhebbers les in het mennen van paard en wagen en maakte samen met zijn vrouw vele koetstochten door Europa. Hij zal de aanwezigen door middel van een PowerPoint- en fotopresentatie kennis laten maken met een tocht. die hij met een aantal anderen in het voorjaar van 2012 in navolging van Napoleon per koets van Vilnius naar Parijs maakte. In 1812 trok Napoleon zich na een dramatische nederlaag in Rusland terug en maakte hij een barre tocht van 2300 kilometer naar zijn paleizen in Parijs. Meer dan 400.000 soldaten namen deel aan de veldslag, nog geen 40.000 kwamen terug.

Voor de expeditie van de Twentse Koets’nkearls was een authentieke koets uit 1900 opgekalefaterd. Het reisvoertuig werd getrokken door twee paarden. Door middel van sponsoring is met deze koetsreis geld ingezameld voor kinderen uit de getroffen gebieden van de Tsjernobyl-ramp (1986).

Aanvang 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.