Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing Historische Vereniging De Elf Marken

HARFSEN – Donderdag 22 februari zal dhr. Job Teeuwen uit Lochem in Ons Gebouw te Harfsen een diapresentatie verzorgen onder de titel ‘De Baakse Beek belicht.’Natuurliefhebber en natuurfotograaf Job Teeuwen woont op het landgoed ‘De Velhorst’. Behalve dat hij lezingen geeft over de natuur in de Achterhoek begeleidt hij ook natuurexcursies in deze streek.

De Baakse beek is een vrij onbekende grootheid onder de Achterhoekse beken. Ten onrechte, want langs haar boorden vinden we een keten van landgoederen die zijn weerga in deze streek niet kent en die het beekje een bijzonder cachet geeft.

In deze lezing, die leidt vanaf de geboortegrond in Vragender tot aan haar monding in de IJssel, wordt het grootste deel besteed aan deze landgoederen (Ruurlo, de Wiersse, het Medler, Vorden, Hackfort en het Suideras).

Natuurlijk komt het specifieke van elk landgoed ruimschoots aan bod. Denk daarbij aan de heraldische kleuren van de boerderijluiken, het landschap en aan de tastbare herinneringen uit het verleden.

Datum: 22 februari 2018.

Locatie: Ons Gebouw, Sporkehout 4, 7217 TN Harfsen

Aanvang 20.00 uur.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.