Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing in Harfsen over het werk van Meester Heuvel

HARFSEN – Op woensdag 15 januari zal Ben Wagenvoort uit Eefde in Ons Gebouw in Harfsen een presentatie verzorgen over leven en werk van Meester H.W. Heuvel.Het thema van deze presentatie is: ‘Heuvel en zijn Vordense vrienden’. De twee vrienden Koerselman en Krebbers woonden in Vorden, maar waren daar niet geboren. Ze waren beiden onderwijzer, net als Heuvel: Marinus Koerselman had Harfsense roots; Meester Krebbers kwam uit Gelselaar. Marinus Koerselman was door Heuvel opgeleid voor het toelatingsexamen van de onderwijzersopleiding te Zutphen. Met hem maakte Heuvel zijn eerste buitenlandse reis. Ze bezochten Bentheim en waren daar erg van onder de indruk. Helaas kwam Marinus kort daarna te overlijden.

Heuvel droeg zijn belangrijke boek over de historie van het land tussen Berkel en Schipbeek op aan Krebbers. Krebbers en Heuvel hebben heel veel betekend voor de popularisering van de streekhistorie en de ontwikkeling van de kennis over de Achterhoek in de rest van Nederland. Bv. via kranten- en tijdschriftartikelen.

Het meest gelezen boek van Heuvel ‘Oud-Achterhoeksch Boerenleven’ beleeft dit jaar een heruitgave. Onder auspiciën van Prof. Dr. Willem J. Ouweneel hebben de leden van de Larense Heuvel Werkgroep en van de Borculose Studiegroep veel onderzoek gedaan om de inhoud van dit boek toegankelijker te maken voor de lezer van nu. Ook daarvan zal Ben Wagenvoort iets vertellen.

Hartelijk welkom in Ons Gebouw, Sporkehout 4-6 Harfsen, om 14.30 uur. De toegang is gratis, maar wel verwacht men een vrijwillige bijdrage.

(Foto: B. J. Hoetink uit Warnsveld.)