Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Maandag 4 t/m donderdag 7 juli:

36e Avondfietsvierdaagse

te Harfsen

Van Brenschutte tot Marie Zeldenrustpad

HARFSEN – Wie komt er dagelijks over de Brenschutte of heeft al eens gefietst over het Marie Zeldenrustpad? Bovengenoemde wegen zijn in de buurt van Harfsen maar waarschijnlijk heeft u er nog nooit van gehoord. Van maandag 4 juli t/m donderdag 7 juli gaat de fietsvierdaagse door de bosrijke omgeving van Harfsen en doet men deze wegen aan.

Voor de 36e keer is er de traditionele Avondfiets4daagse voorafgaand aan de basisschoolvakantie. Iedere avond zijn er twee routes van ongeveer 20 en 30 km uitgezet door de omgeving. Aan u de keuze! De gemeente Lochem wil zich graag als fietsgemeente profileren en heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe fietspaden. Daarom zijn er routes uitgezet in de omgeving die nog niet eerder zijn gefietst. In 36 jaar zijn er nog nooit dezelfde routes gefietst. De Harfsense avondfiets4daagse is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. De routes gaan over goed begaanbare fietspaden en veilige wegen. Voor de jeugd is er op één van de avonden een spel. Onderweg is er een aantal controleposten. Bij de eerste post staan de vrijwilligers van de Volleybalafdeling van S.V. Harfsen met hun bekende koffietent. Tijdens het tweede controlepunt wordt een traktatie aangeboden door de Harfsense Ondernemersvereniging. Start- en eindpunt is iedere avond het vernieuwde Dorpshuus Hoeflo (Hulstweg 4-6). Inschrijven en starten kan iedere avond vanaf 18.30-20.00 uur in de foyer van Dorpshuus Hoeflo. Voor hen die niet in de gelegenheid zijn meerdere avonden deel te nemen, is het ook mogelijk één avond mee te fietsen. Op woensdagavond zullen accordeonvereniging Vios en de SVH Zumba gymnastiek de deelnemers bij terugkomst met hun muzikale klanken verwelkomen. Het inschrijfgeld is mede door de bijdrage van de Harfsense Ondernemersvereniging en de Rabobank laag gehouden. Volwassenen betalen € 6,00 en basisschoolkinderen € 4,00 voor vier dagen fietsen. Op de laatste avond is er uiteraard de traditionele BBQ. Muziekvereniging SDG zal op deze slotavond aan de deelnemers haar muzikale klanken ten gehoor brengen. Een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan Dorpshuus Hoeflo.

Gedurende de fiets4daagse zijn er in totaal zo’n 50 vrijwilligers actief van de Volleybalafdeling van S.V. Harfsen en de organisatie . Zij maken het samen met de Rabobank en de Harfsense Ondernemersvereniging mogelijk dat men vier avonden kan fietsen.

Voor meer informatie kijk op www.harfsen.nl/fiets4daagse