Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Medailles en finaleplaatsen voor SV Harfsen turnsters

HARFSEN – In Doetinchem werd de derde voorwedstrijd gehouden voor de turnsters in de 6e divisie. Na deze laatste voorronde werden alle berekeningen er op los gelaten om te zien welke turnsters zich geplaatst hadden voor de finale die op 6 mei in Winterswijk gehouden zal worden.

In wedstrijd 1 waren het Sanne Tuitert en Isabelle Grave die door strak en netjes te werken de concurrentie voor bleven. Op balk behaalden ze exact dezelfde score, maar op de andere toestellen moet Isabelle haar meerder erkennen in Sanne. Het goud was dus voor Sanne, terwijl het zilver naar Isabelle ging. Met deze uitslag hebben beide turnsters zich geplaatst voor de finale. In de andere baan was het pupil Luna de Vries die positief verraste. Ze zette de stijgende lijn voort en sloop ongemerkt de top 10 binnen, mede dankzij een mooie sprongscore.

Ook in de tweede wedstrijd was SV Harfsen vertegenwoordigd. In de jongste categorie instap turnde Anne Vrielink zich, met het hoogste brugcijfer, richting het podium. Maar op het laatste toestel vloer werd een houding niet lang genoeg aangehouden, wat haar een hele punt aftrek kostte en haar deed kelderen in het klassement. Ook Tessa Wagenaar was goed op dreef en liet de hoogste score noteren op balk. Zij maakte verder geen kostbare fouten, wat haar een gouden medaille en een finale plaats opleverde.

Bij de jeugd turnsters was er goud voor Indy Goossen die haar harde werken beloond zag met de hoogste score op vloer. Brons was er hier voor Meike Oplaat. Ook bij de junioren was er succes voor SV Harfsen turnsters. Janneke Brokken behaalde al haar persoonlijke doelstellingen en kreeg een zilveren medaille omgehangen. Ze moest deze plaats echter delen met clubgenootje Arla Mak die op brug en sprong goede zaken deed. Daphne Lier blijft maar progressie boeken, wat haar de complimenten van de balk jury op leverde en een uitstekende vijfde plaats. Floor Onstenk werd gehinderd door een enkelblessure, maar op basis van de vorige prestaties plaatste ze zich voor de finale ten koste van Arla. Bij thuiskomst bleek er toch een misverstand te zijn geweest over de doorstroming en werd Arla alsnog verblijd met een finaleplek.

De komende weken zal er dus nog hard getraind worden in Harfsen om ook op de finales hoge ogen te gooien.