Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Midzomeravondloop nieuwe stijl:

de Schoolderloop

HARFSEN – Onder de paraplu van de voetbalvereniging van Sport Vereniging Harfsen, organiseren een aantal lopers een recreatieve loop. Allen liepen ze in de vorige eeuw de Midzomeravondloop en sommigen organiseerden deze zelfs! Nu, zoveel jaren later, vinden zij het tijd dit evenement nieuw leven in te blazen. De afstanden en de routes zijn vergelijkbaar, het moment is een paar weken naar voren gehaald.

Op zondag 31 mei klinkt om 10.30 uur het startschot. Dit is voor de lange afstand lopers, zij gaan voor de 10 Engelse mijl. Zij worden om 10.35 uur gevolgd door, naar verwachting en in de traditie van de Midzomeravondloop, vooral (basisschool) jeugd voor de 2 kilometer. Om 11.00 uur start vervolgens de 6 kilometer en de laatste groep start voor de 10 kilometer om 11.10 uur.

De langere routes beginnen bij sportpark ’t Schoolder en via de Braakhekkeweg gaan ze, afhankelijk van de afstand, rechtsom weer richting het voetbalveld. De langere afstanden gaan over de Gorsselse Heide en via kerkenpaden terug naar de finish. Deze routes kennen stukken over asfalt en zandweg. Aan de omgeving zal het in ieder geval niet liggen, die is, ook deze tijd van het jaar, prachtig. De 2 kilometer gaat in het geheel over het voetbalveld en door het aangrenzende bos.

De organisatie is druk doende alle zaken te regelen. En zij hopen uiteraard op grote deelname! Vele collega-verenigingen zijn aangeschreven om hun sporters op te roepen om met deze loop het sportseizoen af te sluiten. Maar iedereen kan meedoen, schrijf je op zondag 31 mei vanaf 9.30 uur in en loop mee! Meer informatie is te vinden op www.svharfsen.nl/schoolderloop