Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Motorcrossweekend MC Hamac op 18 en 19 mei

HARFSEN – In het weekend van 18 & 19 mei kunnen motorsport liefhebbers hun hart ophalen in Harfsen. Op het bekende Peppelenboscircuit gaan op beide dagen coureurs de strijd aan met elkaar.Op zaterdag 18 mei beginnen de wedstrijden in de uitwisselingscrosscompetitie. Deelnemers van de buurtclubs gaan de strijd aan met de leden van de Hamac. Die zullen hun huid duur verkopen en proberen het thuisvoordeel om te zetten in bekers en kostbare punten. De uitwisselingscross competitie kenmerkt zich door een breedtesport karakter waardoor het fanatieke maar bovenal sportieve en gezellige wedstrijden zijn.

Zondag 19 mei staat in het teken van de top motorsport in de vorm van het ONK-motocross. Het ONK is het kleine broertje van de Dutch Masters of Motocross. De absolute Grand-Prix toppers laten de ONK cyclus vaak voor wat het is, daarom staat deze ook vaak op GP-data gepland. De ONK-formule richt zich op de snelle mannen (en vrouwen) die net achter de GP-toppers komen. Er is ook veel jeugdig talent aan de start en dat staat garant voor mooie en spectaculaire wedstrijden. Grote kans dat de Jeffrey Herlings van de toekomst deze zondag in Harfsen te bewonderen is.

De O van ONK staat voor open, en dat kan we op twee manieren uitgelegd worden. Allereerst de gaskraan, want die staat bij deze mannen (en enkele vrouwen) volledig open. Daarnaast komen ook veel internationale deelnemers op deze ONK’s af. Vooral bij de 85cc en 125cc is het een samenkomst van jonge aanstormende talenten uit heel Europa. Deze zoeken elkaar op in de sterke ONK-formule.

Op zaterdag is de entree gratis, op zondag <12 gratis, 12 t/m 17 jr. € 2,50 en vanaf 18 jaar € 5,00. De trainingen starten omstreeks 8.30 uur waarna vanaf 10.45 uur de wedstrijden van start zullen gaan. Meer informatie op www.hamac.nl