Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nederlandse endurotop op jacht naar succes in Europees Kampioenschap Enduro

Harfsenaar Bjorn Sloot in actie tijdens de EK enduro in Frankrijk.

Harfsenaar Bjorn Sloot in actie tijdens de EK enduro in Frankrijk.

HARFSEN – Op 28 en 29 oktober valt de beslissing om het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen. De Stichting Motorsport Harfsen heeft dit jaar alles opzij gezet om deze endurowedstrijd op hoog niveau te organiseren. Er worden in deze wedstrijden niet alleen punten verdiend voor het Europees Kampioenschap, maar tegelijkertijd wordt er ook gestreden voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap.

De Nederlanders zijn sterk vertegenwoordigd in het Europees Kampioenschap. Na drie wedstrijden zijn Thierry Pittens (3e in E1) en Peter Lenselink (3e bij de veteranen) twee Nederlanders die op jacht gaan naar een top drie positie in hun klasse. Ook Nina Klink is nog volop in de running voor een top drie plaats bij de dames. Ze staat voor aanvang van de wedstrijd in Harfsen op een vijfde plaats en heeft slechts een achterstand van elf punten op de derde dame. Klink is aan het terugkomen van een knieblessure en hoopt dat ze voldoende heeft gereden om de strijd met de andere dames aan te kunnen gaan.

Bij de vorige wedstrijd in het Letse Ogre stonden er met Thierry Pittens (winnaar E1) en Lucas Dolfing (E3) al twee Nederlanders op het podium, maar in Harfsen gaan meer Nederlanders dan gebruikelijk een gooi doen naar succes. Maar liefst 22 Nederlanders hebben zich ingeschreven voor het Europees Kampioenschap waaronder negenvoudig Nederlands Kampioen Enduro, Hans Vogels. De rijder uit Best gaat van start in de E2 klasse en behoort tot de favorieten voor de eindzege, net als Wesley Pittens uit Vorstenbosch. Beide rijders moeten het op gaan nemen tegen de snelle Brit Tom Sagar, die aan de leiding staat in de tussenstand.

Ook komen er verschillende snelle endurorijders uit de streek aan de start in Harfsen, die zeker mee gaan doen voor de topklasseringen: Mark Wassink (Laren), Bas Klein Haneveld (Harfsen), Robin Nijkamp (Daarlerveen), Bjorn Sloot (Harfsen) en Kimberley Braam (Zutphen) zullen het beste van zichzelf laten zien!

Rijders die niet deelnemen aan het Europees Kampioenschap, maar wel van zich zullen doen spreken in het Open Nederlands Kampioenschap zijn Ismo ten Velde en Harfsenaar Kay Hulshof. Beide rijders zijn aangesloten bij de club en zijn gemotiveerd om goed te scoren. Ook de mannen van het Chevrolet van Veen-team zijn van de partij in het ONK Enduro. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook al ruim voor het weekend zijn ze voor de club in de weer om te zorgen dat er voor de club een mooie proef gebouwd wordt!

De Stichting Motorsport Harfsen heeft vier uitdagende proeven waarop de rijders hun kwaliteiten op zowel vrijdag als zaterdag kunnen tonen. Voor meer informatie over het ONK en EK Enduro in Harfsen kunt u kijken op www.mxharfsen.nl