Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ONK Harfsen ook dit keer leuk voor iedereen

ONK Harfsen

HARFSEN – Het feest was compleet tijdens de 2015-editie van de ONK Motocross Harfsen. Op de baan vlogen de vonken er vanaf tijdens de jacht op de NK-titels, langs de baan genoten jong en oud van een prettig en gevarieerd randprogramma. Het prachtige weer zorgde voor nog een extra dimensie.

Op sportief vlak vormde de ontknoping van de NK Zijspanklasse het absolute hoogtepunt. Lokale held Daniël Willemsen (10-voudig wereldkampioen) was met bakkenist Robbie Bax op een missie om de wereldkampioenen Etienne Bax en Kaspars Stupelis de NK-titel te ontfutselen. Het bracht vuurwerk in de eerste manche, toen Willemsen gretig profiteerde van een minuscuul foutje van de Brabantse wereldkampioen. De Lochemer zag zijn missie in de tweede manche alsnog stranden toen Bax hem voorbleef en zo naast de dagwinst ook de ONK-titel incasseerde.

 

Dubbelzege

De strijd tussen jong (Rico Staat) en duidelijk minder jong (Klaas Hofstede) om de NK-titel in de NK MX1 viel uit in het voordeel van de jongste: Rico Staat. In beide manches bleef hij zijn ervaren opponent voor. De dagzege in deze klasse was er voor Rick Sating dankzij winst in beide manches. In de NK MX2 joegen nog drie coureurs op de vacante NK-titel. Op ’t Peppelenbos bleek de man met de beste papieren oppermachtig. Tom Meijer eindigde als derde in de eerste manche en won de altijd zware tweede manche en kroonde zich daarmee Nederlands kampioen. Nog het vermelden waard was de sterke dubbelzege van Hamac-lid Erwin Plekkenpol in de Cup1 MX.

 

Ruim 100 kids

Binnen het omvangrijke vertier rondom het circuit bleek de Junior Riding Experience (mogelijk gemaakt door Reiger Suspension) opnieuw een groot succes. Ruim 100 (!) kids van 5 tot 12 jaar mochten onder professionele begeleiding zelf proeven aan de sensatie van het crossen. En dat zorgde voor heel veel lachende gezichten onder de XS-crosshelm. Ook het springkussen, de mega survivalbaan en de good old mega zandbak vielen in de smaak bij de kids (en hun ouders). Balsem voor de oren kwam van de heren van Free Willy. Deze zeer jonge Harfsense rockers kenden hun klassiekers en speelden ze bovendien met aanstekelijke passie zodat de feesttent prettig vol liep en de gezelligheid duurde tot voorbij sluitingstijd.

 

Meer nieuws op www.mxharfsen.nl

Alle uitslagen via: http://www.mylaps.com/en/events/1211348