Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ontknoping Europees Kampioen-

schap Enduro op 28 & 29 oktober in Harfsen

De mannen en vrouwen van het Lochemse WPM-team staan op scherp om tijdens hun thuis-enduro de strijd om het podium aan te gaan met de Europese Endurotop.

De mannen en vrouwen van het Lochemse WPM-team staan op scherp om tijdens hun thuis-enduro de strijd om het podium aan te gaan met de Europese Endurotop.

HARFSEN – De Stichting Motorsport Harfsen is er trots op dat ze dit jaar de finale van het Europees kampioenschap Enduro naar Nederland en in het bijzonder Harfsen heeft weten te halen. In 2008 was het de laatste keer dat de Europese Endurotop op Nederlandse bodem om de punten streed.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober komt de elite van de Europese endurosport naar Harfsen. In het bijprogramma wordt er beide dagen ook om het Open Nederlands Kampioenschap gereden waardoor het totaal op meer dan 300 deelnemers komt. Deze krijgen een route van ca. 90 kilometer voorgeschoteld waarin vier klassementsproeven met een totaal van 20 km proef zijn opgenomen. Beide dagen mag men deze route drie keer afleggen waardoor het totaal op gemiddeld 15 uur pure rijtijd per deelnemer uitkomt. Dit geeft wel aan dat de endurosport de meeste pure vorm van motorsport is met snelheid, uithouding, behendigheid, duurzaamheid en techniek.

Tijdens het evenement zal het befaamde Peppelenboscircuit aan de Deventerdijk het epicentrum vormen. Van hieruit vertrekken de deelnemers naar de diverse proeven (CP1: Stortplaats Harfsen – CP 2: Buurtschap de Schoolt – CP3: Voormalige zandafgraving Almen en als finale het CP 4: Crosscircuit). De route naar de proeven en tijdcontroles wordt met pijlen aangegeven en de toegang voor dit evenement is geheel gratis. Bij de proeven is catering aanwezig.

 

Afsluitend knalfeest voor iedereen toegankelijk!

Op zaterdagavond zal in de feesttent aan de Deventerdijk in Harfsen omstreeks 18.30 uur de huldigingceremonie starten waarna vanaf 20.00 het feest echt losbast met live muziek van The Age Gap. Ook voor het eindfeest is de toegang gratis en is iedereen die gezellig is van harte uitgenodigd.

Meer informatie op www.mxharfsen.nl