Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Op 21 december Brook Duo in Ons Gebouw te Harfsen

Met de geweldige nieuwe voorstelling Storm op Kas-oamd

op-21-december-brook-duo

HARFSEN – Schrijver Gert-Jan Oplaat heeft een nieuw verhaal geschreven met de titel ‘Storm op kas-oamd’. Hij neemt u mee naar 1928 waarin het leven van de ‘blinde Teuntje’ centraal staat. Teuntje Dams is de zoon van een arme klompenmaker die op moet boksen tegen de grote herenboeren. Eén van de zonen van de herenboeren is Harmen Groot Wilterdink, die de bijnaam ‘de Storm’ heeft vanwege zijn branie en arrogante gedrag. Hij vernedert arbeiders en dagloners en heeft het ’te hoge vuur ’t gat.’

De kilte van de grote boerenfamilie Groot Wilterdink staat pal tegenover de warmte van de kleine klompenmakers familie Dams. Teuntje prijst zich gelukkig, ondanks zijn blindheid. Hij krijgt bijles van bovenmeester Kees Lieftink en ook dominee Jaap Renkema helpt Teuntje graag en wil hem op kerstavond laten zingen in de kerk. Deze diepe wens van Teuntje komt niet uit, omdat een zoon van een dagloner achter in de kerk hoort volgens de herenboeren van de kerkenraad. Teuntjes wens gaat dan ook niet in vervulling… of toch wel?… als blijkt dat Teuntje eigenlijk… Vele stormen komen voorbij in dit verhaal…, maar of ‘de Storm’ gaat liggen?

 

Kaarten

Kaarten kosten € 10,- per stuk (incl. koffie bij binnenkomst) en zijn te koop op vrijdag 25 november van 19.00 tot 20.00 uur in Ons Gebouw, Sporkehout 4, Harfsen.

Of vanaf 29 november via mail of telefoon bij Diana diaconieharfsen@gmail.com of 0575-494116.