Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Op vakantie met de kerk

HARFSEN – Op vakantie met de kerk, u of uw (groot)ouders. En dat is dan ook nog eens hartstikke leuk ook.  De Ika verzorgt korte vakanties voor mensen die “neet meer good uut de veute kunt”. Voor mensen die hulp bij hun verzorging nodig hebben.Het bijzondere van de IKA is dat op deze vakantieweken er alleen mensen uit de eigen regio met elkaar op vakantie gaan. Dus de voertaal is gewoon het eigen dialect. En ook de zusters komen uit deze streek. De diaconie Harfsen bemiddelt al jaren IKA vakanties. En, zonder uitzondering, zijn alle verhalen bij terugkomst zeer positief. Veel mensen vinden het eng de eerste keer: “Vreemd bed, vreemde zusters, vreemde mensen. En niet te vergeten “kunnen ze me de hulp geven die ik nodig heb?” Maar al deze zorgen zijn weg na een paar uur vakantie. Want het is er zo ontzettend gezellig altijd. Er zijn altijd mensen die je kent, soms van vroeger, of soms de zuster. De sfeer is ongedwongen en er worden veel leuke dingen met u gedaan. Denk aan een rolstoelwandeling, dagje dierentuin, bingo noem maar op! De hotels zijn helemaal aangepast en de bedden liggen heerlijk! Elke zuster heeft gemiddeld maar twee cliënten, voor wie ze moet zorgen, dus alle tijd en aandacht van de wereld. Daarom gaan de zusters zelf ook zo graag mee.

Dus: kent u iemand die een weekje vakantie wel goed kan gebruiken? Een weekje weg uit de “daagse sleur”? Misschien één van uw ouders? Uzelf of uw buren? Overleg eens met elkaar.

De vakantie data zijn:

In Doorn: zaterdag 7 mei – zaterdag 14 mei.

In Lemele: zaterdag 21 mei – vrijdag 27 mei.

In Ommen: zaterdag 4 juni – zaterdag 11 juni.

Voor meer informatie en opgave kunt u Jo Wuestman bellen 0573-845544. Maar u mag voor informatie ook Diana mailen diaconieharfsen@gmail.com of kijken op de site van de IKA http://www.ikaachterhoekliemers.nl/

Let op, voor half januari moet de opgave bij Jo binnen zijn.