Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Opbrengst Rommelmarkt Harfsen / Kring van Dorth verdeeld!

opbrengst-rommelmarkt-harfsen

HARFSEN – Zaterdag 3 december stond Dorpshuus Hoeflo in het teken van het verdelen van de opbrengst van de eerste editie van de grote rommelmarkt Harfsen/Kring van Dorth, die op 1 oktober werd gehouden. Diverse verenigingen zijn blij gemaakt met aanzienlijke geldbedragen.

Spekkoper was S.V. Harfsen, afdeling voetbal, met niet minder dan 1000 euro voor de renovatie en verdere aankleding van hun accommodatie. Met name de kleedkamers waren toe aan een opknapbeurt.

Maar ook Stichting Exploitatie Kulturhus Hoeflo was met de toegekende 800 euro erg gelukkig. Zij gaan dit geld gebruiken voor de aanschaf van een nieuw kassasysteem.

Stichting Jong Harfsen Feestteam, muziekvereniging Soli Deo Gloria, IJsbaanvereniging ‘De Bosbaan en S.V. Harfsen, afdeling tennis, werden verblijd met een cheque van 500 euro.

Plaatselijk Belang Harfsen – Kring van Dorth en de Harfsense Fiets4Daagse ontvingen elk 250 euro en de Coöperatieve Uitvaartvereniging Harfsen U.A ontving een cheque ter waarde van 200 euro.

De rommelmarktcommissie heeft in de aanloop naar het evenement nauwkeurig afgewogen welke lokale vereniging of stichting het geld door haar activiteiten echt verdiend heeft. Het geld is toegekend op basis van specifieke criteria.

Lid van de rommelmarktcommissie Dick Wichers: “De gedachte achter het evenement was niet alleen om het verenigingsleven een financieel steuntje in de rug te geven, maar ook om de saamhorigheid onder inwoners van Harfsen en Kring van Dorth te stimuleren. Ik denk dat we vol trots kunnen stellen dat we in deze opzet zijn geslaagd. Vele dorpsbewoners wisten de weg naar de opslag te vinden om belangeloos hun spullen af te staan. Daarnaast hebben in totaal zo’n 140 vrijwilligers zich belangeloos ingezet om dit evenement in goede banen te leiden. Dat is, voor een dorp met de omvang van Harfsen, echt een enorm aantal waar we met z’n allen apetrots op mogen zijn. Ook de verlotingsactie en het Rad van Avontuur waren een succes, met dank aan de gulle giften van onze sponsors.”

De datum voor de tweede editie van de Grote Rommelmarkt Harfsen / Kring van Dorth is inmiddels bekend. Deze wordt gehouden op zaterdag 7 oktober 2017 in Dorpshuus Hoeflo te Harfsen. De inzameldata worden begin volgend jaar bekend gemaakt.