Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Oranjevereniging

Harfsen-Kring van Dorth

bedankt haar vele vrijwilligers

Oranjevereniging Harfsen

HARFSEN – De tent is leeg, Ons Plein is geveegd, de lege flessen zijn geteld, de toiletwagens zijn gereinigd, de gevonden voorwerpen verzameld kortom het Harfsens School- en Volksfeest 2016 is achter de rug. Dit jaar had de Oranjevereniging de horeca in eigen beheer. Vele inwoners meldden zich al snel spontaan aan om bardienst te draaien en dat werd een groot succes. De Oranjevereniging bedankt dan ook haar vele vrijwilligers, zonder hen geen Harfsens feest.

De donderdagavond begon warm, bruisend, gezellig en competitief met de kermis en de Buurtspelen. In en rond de grote tent en Ons Plein, in het Rad van Avontuur en Divino Amore was een groot aantal Harfsenaren daarbij betrokken. Onderling bepaalden de buurten in verschillende spelen wie zich de beste mocht noemen. Na het klaverjassen, klootschieten, wokkelspel, spring je gek, 4 op een rij en het variété met thema ‘De 12 Provinciën’ werden de eerste punten geteld en wist men dat er een harde onderlinge buurtstrijd werd gevoerd. Tijdens deze avond werd de straatversieringsgeldprijs uitgereikt aan de Gentiaan. De prijs is in het leven geroepen door Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth.

 

Kinderoptocht

Zoals gebruikelijk had ook de vrijdag weer een zeer gevarieerd programma, waarin voor alle deelnemers elk wat wils was. ’s Morgens was het dorp voor de basisschooljeugd die op jacht gingen naar hun vossen. De kinderoptocht, die vanaf 13.00 uur onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria door het dorp trok, was een bonte verschijning van prachtig versierde en verklede kinderen.

 

Buurtspelen

Vrijdagmiddag startte de tweede ronde van de buurtspelen. Nu was het tijd voor jeu des boules, het trek- en duwspel en het creatieve onderdeel. Dit had als thema “Kettingreactie/ perpetuum mobile.”. Het creatief gehalte was zeer hoog. De buurten mochten hun eigen draai geven en dat lieten ze zich geen tweede keer zeggen. De buurtspelen werden deze dag afgesloten met een quiz, die vol zat met leuke weetjes, waarna er heerlijke muziek klonk van Duo Backlight. De avond had als thema Glitter. Hier presenteerde de Oranjevereniging in samenwerking met Jong Harfsen Feestteam de band Kraakthelder.

Daarna was het wachten op de uitslag van de buurtspelen. Centrum Zuid West mag zich dit jaar winnaar noemen. Na de uitslag werd de organisatie over gedragen aan het Jong Harfsen Feestteam die, in samenwerking met Buitenlust, de rockband Lady en de Vageband had neergezet. Dit feest werd tot in de kleine uurtjes gevierd.

 

Het Schuttersfeest

Het zaterdagprogramma begon in alle vroegte met het vogelschieten bij de familie Klumpenhouwer. Maar liefst 272 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten en bij het kaartschieten 110 dames en 29 heren. Er waren dus ruim 411deelnemers present. Om 8.30 uur werd het eerste schot gelost door de Schutterskoning van 2015, Jan Klumpenhouwer. Nadat Henk Klein Brinke even later de kop naar beneden had geschoten, Dinant Jimmink de staart, Johan Wichers en Marjan Smale de vleugels, was het Wim Wichers (van ’t Broek) die om klokslag 12.00 uur het verlossende schot loste; hij mag zich dan ook Schutterskoning van 2016 noemen. Nadat iedereen de Schutterskoning feliciteerde ging de stoet richting de grote tent waar het schuttersfeest losbarstte onder leiding van Duo Backlight

 

Finalespel

Dit jaar mocht de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar) zich laten zien tijdens het Finalespel. Een grote opblaasbare hindernisbaan stond hen op te wachten. Mooi om te zien hoe fanatiek zij voor hun eigen buurt strijden. Hierna kwamen de Deurdweilers en zij namen de inwoners mee in hun aanstekelijke muziek.

 

Route 66

Om 16.00 uur maakte de jeugd plaats voor 66-plussers op de baan van de botsauto’s. Vele opa’s en oma’s en andere 66-plussers hadden brede glimlachen op hun gezicht. Na zoveel jaren wederom rijden in de botsauto’s was een hele belevenis en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Optocht

Om half acht was het al weer tijd voor de start van de optocht, die begeleid werd door Soli Deo Gloria. De optocht ging door het dorp met voorop in de koets Schutterskoning Wim Wichers van ’t Broek met zijn vrouw Jenny. De optocht werd gejureerd door 6 mensen en als besten werden beoordeeld in de categorie lopen: De Oranjevereniging slaat er munt uit. Er deden ook wagens mee. Eerste is geworden de wagen Rommelmarkt.. Na de prijsuitreiking van de optocht werd nog gezamenlijk het Wilhelmus gezongen, waarmee het officiële gedeelte van een geslaagd Harfsens Feest 2016 ten einde kwam. Op Ons Plein, rond het Rad van Avontuur en Divino Amore werd nog tot in de zeer late uurtjes doorgefeest met de band X-Static. Vijf mannen met één missie: Elk event omtoveren tot een feest dat zijn weerga niet kent en dat hebben ze ruimschoots waargemaakt.

 

Uitslagen van de Buurtspelen:

1. ‘t Schoolt.

2. Koekoek.

3. Klokkebuurt.

 

Kaartschieten heren: 1. Han Veldink, 2. Hans Sloot, 3. Gerard Koldeweij, 4. René Strookappe.

Kaartschieten dames: 1. Janet Elkink, 2. Marlien Besselink, 3. Rowie Heijenk, 4. Albertine Veldink.