Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Podiumplaatsen in nieuwe jaar voor turnsters SV Harfsen

Podiumplaatsen

HARFSEN – Het jaar 2014 werd door de turnsters van SV Harfsen goed afgesloten met het kerstballentoernooi in Deventer, waar de nodige kerstmedailles in de wacht werden gesleept.

Na een welverdiende kerstvakantie werd  aan het begin van het nieuwe jaar een training gehouden samen met SZG Zutphen, Valto Eefde, LGV Laren en GV Markelo. Deze drukbezochte training was juist voor de turnsters in de 5e divisie een mooie gelegenheid om de puntjes op de I te zetten voor hun eerste voorwedstrijd van start zou gaan.

Afgelopen zaterdag was het zover. Iris Molkenboer, Lauren Ligtenberg en Iris Mogezomp reisden gekleed in hun nieuwe trainingspak naar Winterswijk om daar SV Harfsen te vertegenwoordigen. Dat deden ze met veel succes. Iris Molkenboer  kende een goede start op de evenwichtsbalk. Na het onderdeel vloer nestelde ze zich in de top 10, een plaats die ze niet meer uit handen gaf. Met een uitstekende 9e plek van de in totaal 30 deelneemsters kan Iris zeer tevreden zijn.

Ook Lauren Ligtenberg ging goed van start in de categorie jeugd 2. Hier mogen de turnsters hun eigen oefeningen samenstellen aan de hand van vooropgestelde samenstellingseisen. Met haar vloeroefening op muziek gooide Lauren hoge ogen. Ook op balk en brug liet Lauren zien wat ze allemaal in huis heeft en eindigde met minimale afstand tot de kampioene, op een gedeelde tweede plaats.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan pupil Iris Mogezomp. Ze ging voortvarend van start op de onderdelen brug en balk. Op de onderdelen vloer en sprong behaalde ze de hoogste scores van het totale deelnemersveld, waardoor ze in het totaal klassement op de eerste plaats eindigde en er met het goud van door ging.

Hoewel het een lange dag was voor turnsters en trainster, kon er met alle tevredenheid op terug gekeken worden op deze succesvolle voorwedstrijd.