Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rommelmarktcommissie keert voor vierde keer gul uit aan Harfsense verenigingen

HARFSEN – De balans van de Rommelmarkt Harfsen 2019 is opgemaakt, de netto-opbrengst is bekend.Zaterdag 9 november stond Dorpshuus Hoeflo in het teken van het verdelen van de opbrengst aan de verenigingen en stichtingen. Zij zijn blij gemaakt met aanzienlijke sommen geld; in totaal voor ruim 7.200 euro.

Het Jong Harfsen Feestteam ontving 750 euro voor de organisatie van het jaarlijkse Meifeest. Een mooi feest, dat als doel heeft om de saamhorigheid tussen iedereen in Harfsen en omstreken te bevorderen.

Een cheque van 750 euro ging ook naar Dorpshuus Hoeflo. Het geld wordt gebruikt om sfeerverlichting aan te schaffen voor de Cultuurzaal.

Nog 12 andere stichtingen en verenigingen ontvingen een mooi geldbedrag om hun ambities ten uitvoer te brengen, te weten:

– Accordeonvereniging VIOS, voor de aanschaf van twee kleine accordeons: 508 euro.

– Ouderraad Beatrixschool, een bijdrage voor een overkapping boven het bestaande fietsenrek: 500 euro.

– Plaatselijk Belang, een bijdrage aan het in 2020 te onthullen V1 monument ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding: 500 euro.

– Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek, voor de aanschaf van een koel/vriescombinatie: 500 euro.

– S.V. Harfsen Voetbal, voor de aanschaf van een grasmaaier: 500 euro.

– Soli Deo Gloria, voor de aanschaf van een box met zangmicrofoon: 500 euro.

– Fietsvierdaagse Harfsen, voor een bijdrage in een herinneringsgeschenk in het kader van het 40-jarige jubileum: 500 euro.

– Stichting in en om Harfsen, voor een bijdrage voor de ontwikkelkosten van het boekje HierInHarfsen: 500 euro.

– IJsvereniging de Bosbaan, voor de aanschaf van een opslagcontainer: 500 euro.

– Buurtvereniging De Veldhoek, voor de verbouwingskosten van de PipoPaasWagen: 500 euro.

– S.V. Harfsen Tennis, voor de aanschaf van kindernetten voor de instapcompetitie: 400 euro.

– V.V. Forza, voor de aanschaf van volleyballen: 300 euro.

 

Tijdens de avond werden ook de prijzen uitgekeerd aan de 47 winnaars van de verloting. De hoofdprijs, een cheque ter waarde van 500 euro voor een citytrip, werd in ontvangst genomen door mevrouw Wassink.

Tonnie Verwoerd, voorzitter van de commissie: “De gedachte achter dit evenement is om de saamhorigheid onder inwoners te stimuleren en het verenigingsleven een financieel steuntje in de rug te geven. Ik denk dat we kunnen stellen dat we wederom in deze opzet zijn geslaagd. Vele dorpsbewoners wisten de weg naar de opslag te vinden en hebben belangeloos hun spullen afgestaan. Ook de verloting en het Rad van Avontuur waren een enorm succes. Een groot aandeel van de totale opbrengst is hieraan toe te schrijven. Dit was alleen mogelijk door alle gulle giften van lokale ondernemers. Daarnaast hebben in totaal zo’n 150 vrijwilligers zich belangeloos ingezet om dit evenement in goede banen te leiden. Dat is, voor een dorp met de omvang van Harfsen, echt een enorm aantal waar we met z’n allen trots op mogen zijn”.

 

Vijfde editie

De datum voor de vijfde editie van de Rommelmarkt Harfsen is al bekend. Deze wordt gehouden op zaterdag 3 oktober 2020 in Dorpshuus Hoeflo.